Kiemelt hírekBulvárVoks 2022

Állítsák le a törvénytelen Szentendrei úti fakivágásokat!

Szerda reggel a Szentendrei út felújításával megbízott cég munkatársai lezárták az útszakasz egy részét, de az érdemi munkákat még nem kezdték el.

Nincs érvényes engedély!

A cég felvonulásából úgy tűnik, hogy a főváros annak ellenére adta át a munkaterületet, hogy nem rendelkezett érvényes engedélyekkel, hiszen az engedélyek felülvizsgálata még folyamatban van – írja Kiss László, óbudai önkormányzati képviselő, az ellenzéki pártok közös polgármester-jelöltje.

Ezzel együtt kijelenthető, hogy a fák kivágása nemcsak szükségtelen, hanem törvénytelen is, hiszen az erre adott tulajdonosi hozzájárulás is lejárt – teszi hozzá.

Az eredeti – 2017-es – tervvázlat még nem számol a fák kivágásával, így egészen egyszerűen nem igaz, hogy a beruházás során elkerülhetetlen az ilyen mértékű természetpusztítás. Döbbenetes, hogy a fővárosi önkormányzat még a fapótlás kapcsán is össze-vissza beszél, így az sem látható, hogy pontosan miként fog megtörténni a szükséges pótlás.

Érthetetlen zűrzavar

Kiss László hozzáteszi: érthetetlennek tartom, hogy miként alakulhat ki ilyen zűrzavar akkor, amikor a kerület Fidesz-KDNP-s polgármestere hivatalból tagja a Fővárosi Közgyűlésnek és valamennyi információt megkaphatott a beruházásokról.

Ezért az ellenzéki polgármester-jelölt felszólítja a fővárosi önkormányzatot, hogy az érvényes engedélyek hiánya miatt vegye vissza a vélhetően átadott munkaterületet és a civilek, valamint az ott élők bevonásával dolgozzák át a terveket.

Szükségtelen természetpusztítás

Kéri, hogy Bús Balázs polgármester tegyen meg mindent annak érdekében, hogy ezt a szükségtelen és törvénytelen fairtást megakadályozza!

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Nyomatékosan felhívja az illetékesek figyelmét, hogy mind a fák engedély nélküli kivágása, mind a szükségtelen természetpusztítást lehetővé tevő engedélyek kiadása is törvényellenes!

megosztás

About Author

Szólj hozzá!