Városi kurír
A napi fontos.

Simogass, simogass, simogass!

Ez a selymes állat szeretettel gyógyít

0 360

Nem túlságosan ismert állat az alpaka. Az alpakákhoz hasonló, ugyancsak Dél-Amerikából származó lámákról már jóval többen hallottak. Nos, az alpaka az Andokban és a dél-amerikai kontinens zord, száraz vidékein is képes megélni: teveszerű állat. Selymes-gyapjas szőr borítja testét. Különös ismertetőjele, hogy végtelenül jámbor.

Selymes a természetük

Ahogy az alpaka-szakértők jellemzik ezeket a jószágokat: nemcsak a gyapjuk puha és a léptük halk, de „selymes” a természetük is.
Ezeket az állatokat az Isten is arra teremtette, hogy segítsenek a szenvedőknek. Testileg-lelkileg sérült emberek számára terápiás hatású lehet az alpakával való foglalkozás – de az egészségesek számára is frissítő, nyugtató, erőt adó hatása lehet.
Olaszországban és Ausztriában máris beváltak az alpakaterápiás kísérletek. Ezek a simogatásfra vágyó selymes bundás állatok rendkívüli hatással vannak az emberre. Élmény velük dolgozni.

Alpakaterápia

Sokféle állatterápia létezik, de az emberek is sokfélék. Akad, aki nem mer lóra ülni – neki a lovas terápia csak gyötrelem lenne. Mások félnek a kutyáktól. Az alpakával viszont kivétel nélkül mindenki jól érzi magát. Ezek a jószágok gyengédek, jámborak. A puszta közelségük is mosolyt csal az emberek arcára. Iskolákban, idősotthonokban is, sok helyen szükség lehet az alpakákra…

Éhesek a szeretetre!

Az alpakaterápia csökkenti a szorongást, a stresszt, a depressziót, enyhíti a viselkedési zavarokat, növeli a koncentrációs készséget és az önbizalmat – lelki békét teremt! Javítja a mozgáskoordinációt is, ami nem csak fogyatékosoknak ajánlott.
A gondozók nem győzik hangsúlyozni: az alpakák szeretetre éhes lények, s amennyi érzelmet kapnak, ugyanannyit adnak vissza.
Simogatni, simogatni, simogatni!

(Forrás: Szabad Föld archív)

Leírás

Akár ez is tetszhet
Betöltés...

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom További információ