Frissítve!!! Elkábították a kóborló medvét

Altató lövedékkel meglőtték azt a medvét, amely május végén először Nógrád megyében bukkant fel, legutóbb pedig a Csongrád megyei Sándorfalván látták.

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság a Facebook-oldalán közölte: a Szegedi Vadaspark igazgatójának, Veprik Róbertnek sikerült altatólövedékkel meglőni a medvét.

A 2-3 évesre becsült, fokozottan védett fajhoz tartozó állat visszakerül a Bükki Nemzeti Parkba

Szabadon engedése előtt jeladót kap, hogy egyszerűbb legyen nyomon követni a mozgását.

Aztán jött a hír: lehet, hogy mégsem engedik szabadon

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szombaton délelőtt közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban. Mint írták, a sajtóban megjelent hírekkel ellentétben az elengedésről még nem született döntés.

A továbbiakról hétfőn, egy minden érintett szerv képviselőiből álló bizottság fog dönteni, így a szabadon engedés idejéről és helyszínéről is. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság – amely nem összekeverendő a Bükki Nemzeti Parkkal – éppolyan fontosnak tartja a működési területén, illetve az ország egyéb területein élő lakosság biztonságát és jogait, mint a természet védelmét

– fogalmaztak, hozzátéve, hogy a bizottság döntéséről szóló sajtóközlemény megjelenéséig minden, az elengedéssel kapcsolatos információ nem megalapozott.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó:

A vadászok nyomát vesztették az ügyesen kóborló mackónak

Helikopterrel, drónnal keresik a Pest megyében kószáló mackót

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük