Az ápolók után az orvosok is felmondtak az ajkai kórház intenzív osztályán

Az ajkai Magyar Imre Kórház intenzív osztályán dolgozó valamennyi orvos felmondta munkaviszonyát az intézményben – tudta meg több forrásból a Magyar Narancs. A 24.hu pedig több forrásból úgy értesült, hogy az összes altatóorvos beadta a felmondását. A kettő ugyanaz: az intenzív osztályon dolgozó orvosok az altatóorvosok.

A túlterhelt aneszteziológusok már hosszú hónapok óta küzdöttek azért, hogy javuljanak a munkakörülményeik, ennek ellenére helyzetük csak romlott még az után is, hogy hatuk közül egy pár hónapja felmondott, és helyét nem töltötte be senkivel a kórház vezetése. Az ott maradt öt altatóorvos aztán egy-két hete dűlőre kívánta vinni a dolgot, a terhelésük csökkentését, munkatársak felvételét és a díjazásuk emelését kérték a kórház főigazgatójától.

Aztán a héten elszakadt a cérna náluk, mert a kórházvezetőtől azt a választ kapták, hogy térjenek vissza az ügyre novemberben. Ezért a lapok értesülése szerint gyakorlatilag testületileg közölték a főigazgatóval, hogy távoznak.

Mivel az aneszteziológusok vállalkozókként dolgoznak az ajkai kórházban, nem a munkaviszonyban levőkre irányadó felmondási idő vonatkozik rájuk (hanem a 30 napos általános szabály). Azt vállalják, hogy szűk másfél hónapon át, október végéig még ellátják a teendőket az ajkai kórházban.

(Forrás: 24.hu, Magyar Narancs)

Kapcsolódó:

Minden ápoló felmondott az ajkai kórház intenzív osztályán

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük