Alternatív aranyérem az MTI-nek —  “Gyurcsányozás” felsőfokon

Az MTI alighanem világbajnokságot nyerhetne azzal, ahogy Bajkai István fideszes országgyűlési képviselő segédcsapataként egy híren belül a legtöbbször sikerült leírnia a Gyurcsány nevet.

A Magyar Távirati Iroda, mint világelső

A közös pénzünkből fenntartott nemzeti hírügynökség(?) nem először viszi túlzásba, a szakmaiság rovására is, a szervilizmust.

Most ne is foglalkozzunk azzal, hogy a hír, amit közöl a hírügynökség, nettó valótlanság. A Honatya úgy tesz, mintha a Belső-Erzsébetvárosban a “Gyurcsányista” (helyesen Demokratikus Koalíció) Niedermüller Péter regnálása alatt szabadultak volna el a kedélyek. Pedig akinek nem roncsolt a rövidtávú politikai memóriája, az pontosan emlékszik még, hogy a fideszes uralom évei vezettek oda, hogy a novemberi váltás előtt már szinte szóba sem állt a helyiekkel bulinegyed-ügyben a városrész vezetése.

Tény, ami tény, áldatlan állapotok uralkodnak az egykori zsidónegyedben, amin a kormány ellentétben azzal, amit Bajkai képviselő állít, nem hogy nem segít, de a vársorész -ahogy a többi ellenzéki önkormányzat-  szisztematikus kivéreztetésével még rá is kényszeríti a jelenlegi vezetést, hogy fogjon meg minden fillért, méghozzá annak érdekében, hogy továbbra is a helyieket tudja szolgálni, ellátva a minden önkormányzatra nézve kötelező feladatot.

Az MTI-hír betűhív szövege (nehogy a manipuláció vádja érhessen bennünket)

“A válságban a baloldali önkormányzat nem segíti, hanem megsarcolja a vállalkozásokat – jelentette ki Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője szombaton.

Bajkai István az MTI-hez eljuttatott videofelvételen hangsúlyozta: a koronavírus-járvány rengeteg vállalkozást hozott nehéz helyzetbe, különösen a turizmusból és a vendéglátásból élőket. A főváros VII. kerületében, Erzsébetvárosban is sok helyi vállalkozást “rengetett meg a járvány”, sok munkahely és erzsébetvárosi lakó került veszélybe – mondta.
Hozzátette: miközben a kormány segíteni akarja ezeket a vállalkozásokat, számos adócsökkentést, bértámogatást biztosít a számukra, és lehetővé tette azt is, hogy a vendéglátóhelyek közterület-használati díját is elengedjék az önkormányzatok, a “Gyurcsányék vezette” önkormányzat mégis “gátlástalan pénzbehajtásba” kezdett.
Kifejtette: a “gyurcsányista” Niedermüller Péter vezette kerületben a kormányrendelet ellenére behajtják a közterület-használati díjakat, pedig dönthettek volna úgy is, hogy ingyen biztosítják a teraszokat, a közterületet a vállalkozások számára.
“Gyurcsányék” azonban most is a sarcolást választották, nem pedig a vállalkozások támogatását – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy milliós nagyságrendben hajtják be a közterület-használati díjakat annak érdekében, hogy “saját zsebüket tömhessék tele”.
Bajkai István közölte: a Fidesz tisztában van Belső-Erzsébetváros problémáival, és úgy gondolja, hogy a lakók, valamint a vállalkozások bevonásával kell a közterület-használat rendjét meghatározni. Helytelennek, sőt kifejezetten károsnak nevezte azt az önkormányzati magatartást, amikor a lakókat és a vállalkozásokat egymással szembe állítják, véleményüket nem kérik ki a közterület-használatról.
A bajban lehet megismerni a baloldal embertelenségét – fogalmazott a kormánypárti politikus.”

A hír tökéletes példája annak a politikai amnéziának, ami a Fideszt jellemzi, hiszen szemrebbenés nélkül emlékeznek bármire úgy, ahogy az nekik a legkényelmesebb. Egy fideszes fordulattal: fegyverük a csúsztatás és a tények elferdítése.

Mai kvízkérdésünk: minek nevezi a népnyelv azt az embert, akit még a sánta kutyánál is könnyebb utolérni?

tiltakozom

Pálmai Tamás

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük