Aluljárókoncert: “Utcazene az utcán élőkért”

Lovasi András, Menyhárt Jenő, Szűcs Krisztián, Frenk és sokan mások is fellépnek december 10-én,hétfőn 18:30–21:00-ig az utcán élőkért.

Come Underground! – Utcazene az utcán élőkért

címmel szervez az Amnesty International Magyarország az Emberi Jogok Világnapján rendhagyó koncertet, ahol ismert zenészek állnak ki dalaikkal a rászorulók és segítőik mellett. A koncert ingyenes lesz, de támogatásokat elfogadnak

„Vásárolj jelképes koncertjegyeket, annyiért, amennyi neked belefér”

és eljuttatják azokat az Utcáról Lakásba Egyesülethez és A Város Mindenkié csoporthoz. Az esemény a Holland Királyság Nagykövetségének támogatásával valósul meg.

A jótékonysági eseménnyel a szervezők arra szeretnék felhívni Budapest egyik legnagyobb közlekedési csomópontján az áthaladók figyelmét, hogy

„bár a hajléktalan emberek eltűntek onnan, a probléma távolról sem oldódott meg. Hiszen a szállókon továbbra is 9000 férőhely jut 30 000 rászorulóra, a hajléktalanság pedig állapot, így nem lehet bűncselekmény, de még csak szabálysértés sem”.

Mit tehetsz én-te-ő-mi-ti-ők?

Mutassuk meg adományainkkal és jelenlétünkkel, hogy sokan gondoljuk azt, hogy a rászorulóknak valódi segítség jár, nem üldöztetés!

Kiket segítesz a jegyvásárlással?

A Város Mindenkié csoport 2009 augusztusában alakult, olyan hajléktalan emberek és szövetségeseik részvételével, akik tenni akarnak egy egyenlőségen alapuló és igazságos társadalomért. A csoport tagjai hajléktalan, hajléktalanságot megtapasztalt és lakásszegénységben élő emberek, valamint biztos lakhatással rendelkező szövetségeseik.

Az Utcáról Lakásba! Egyesület fő tevékenysége az otthonteremtés: hajléktalan embereket, rászoruló családokat segítenek hozzá szociális bérlakásokhoz, illetve alternatív lakhatási megoldásokhoz. Azért küzdenek, hogy ezt innovatív lakáspolitikai eszközök bevezetésével és támogatásával segítsék elő. Céljuk az Elsőként Lakhatást módszer hazai bevezetése, a módszer elemeinek alkalmazása a hazai jogszabályi keretek közt.

A koncerten fellépnek:

The Devil’s Trade, Ørdøg acoustic, Csókolom, Szabó Benedek és a Galaxisok, Felső Tízezer, Bajnoq, Petruska, Mayberian Sanskülotts, Black Bartók, Németh Róbert, Másik János, Bujdosó János, Menyhárt Jenő (Európa Kiadó), Legát Tibor, Kollár-Klemencz László (Kistehén), BOGGIE, Szeder, Frenk, Muzsik és Volkova, Lázár Tesók (Esti Kornél), Lovasi András, Leskovics Gábor (Pál Utcai Fiúk), Noémi Barkóczi, Szekeres András és Barbaro Attila (Junkies), noÁr, Szűcs Krisztián, Likó Marcell (Vad Fruttik), SONYA, Szántó Faszi Gábor (Üllői úti Fá:k), Mushu Israel (Anima Sound System, Tpsrprt) és George Jones (The Music Of George Jones), Hippikiller.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük