A 85 éves Ambrus Miklóst köszöntötte a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja

A Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja és a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület pénteken köszöntötte Ambrus Miklós vízilabdázót, aki csütörtökön ünnepelte 85. születésnapját.

“Egerből indultunk, ugyanabból az uszodából, amelyben egyébként télen is lehetett vízilabdázni, bár nem volt fedett medence” – emlékezett vissza dr. Bodnár András, aki a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Kulcsár Krisztián üdvözletének átadása után felidézte a közösen megélt versenyeket, köztük egy szófiai főiskolai világbajnokságot és “a legcsodálatosabb emléket”, az 1964-es tokiói olimpiát. – “Az utolsó két meccsen te védtél, és nem kis szereped volt abban, hogy aranyérmes lett a csapatunk.”

Nébald György elnök méltatta azt a munkát, amit Ambrus Miklós a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubjában végzett.

Ambrus egykori klubja, az FTC és Kubatov Gábor elnök nevében Varga Zsolt, az újdonsült bajnok vízilabdacsapat edzője az aranyérmes együttest ábrázoló, bekeretezett fotóval és egy névre szóló, 85-ös számú Ferencváros-mezzel ajándékozta meg az ünnepeltet.

“Sok mindent tudnék mesélni, de a lényeg az, hogy megvagyunk még” – mondta Kárpáti György, aki az ötkarikás aranyérmes válogatottban és a többszörös bajnok zöld-fehér klubban is társa volt Ambrus Miklósnak.

Kilenc olimpiai bajnok állt oda a fotóhoz Ambrus Miklós tiszteletére

“Örülök, hogy ennyien eljöttetek megköszönteni a születésnapomon, és hogy értékelitek, amit egykor tettem” – fogalmazott az ünnepelt. – “Ami volt, azt tudjátok rólam, ami előttem van, az a Jóisten kezében van.”

Az egybegyűltek Ambrus Miklós ünneplését követően köszöntötték a zöld-fehér klubhűségéről híres válogatott jégkorongozót, a 80 éves Raffa Györgyöt is, aki részt vett az 1964-es innsbrucki téli olimpián.

Nyíri Zoltán, az FTC operatív igazgatója (b) mezt ajándékoz Raffa Györgynek, az FTC egykori válogatott jégkorongozójának a 80. születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen. MTI Fotó: Balogh Zoltán

(Forrás: MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük