Amerikában sem nyugszanak az újságírók – Trump berágott, Orbán sokkal előrelátóbb….

Az amerikai sajtó hagyományaihoz tartozik, hogy a Fehér Ház-i tudósítók, újságírók 1921 óta megrendezett gálavacsoráján színészek, komikusok is fellépnek, s gyakran tréfálkoznak az éppen hivatalban lévő amerikai elnökön, vagy kormányzati tagokon.

Túltolták

Donald Trump nem volt jelen, ám munkatársait arra bátorította, hogy menjenek el, és a Fehér Ház több munkatársa, valamint néhány kormánytag, így például Wilbur Ross kereskedelmi miniszter is, ott volt a rendezvényen. Michelle Wolf színésznő az újságírók többsége szerint túlment a határokon: az elnökön és néhány kormánytagon élcelődve, a Fehér Háznak a díszvacsorán is jelenlévő szóvivője, Sarah Huckabee Sanders külsején gúnyolódott.

(Megjegyezzük, hogy nem a nemi identitásáról közölt alaptalan információt, nem a családját támadta, nem vádolta milliós csalással bizonyíték nélkül, egyszerűen és elítélendő módon cikizte a küllemét.)

Huckabee Sanders nem reagált

és nem hagyta el a Hilton szálló báltermét, ahol a rendezvényt tartották, de a Trump-kormányzat jelenlévő jó néhány tagja azonban tiltakozása jeleként felállt és távozott. Mások pedig felháborodott hangú mikroblog-bejegyzéseket tettek közzé.

Donald Trump,

aki a gálavacsorával egy időben Michiganben tartott nagygyűlést, vasárnap Twitter-bejegyzésében „unalmasnak” minősítette az újságírók rendezvényét. Őt is meghívták ugyan, de azzal utasította el, hogy

„miért is kellene bezsúfolódnom egy terembe egy rakás álhírgyártó és engem gyűlölő liberálissal?”.

Tim Young színész így reagált:

„a Michelle Wolf monológjában előadott Trump és Huckabee Sanders elleni gyűlölködésnek és megosztó magatartásnak köszönhetően győz majd Trump 2020-ban is.”

Peter Baker, a The New York Times tudósítója szerint:

„sajnos, ezen az estén nem mozdítottuk előre az újságírás ügyét”

A tudósítók gálavacsoráján a viccelődés, gúnyolódás, lejáratás alanyai majdnem mindig csak a republikánus elnökök és politikusok. Amikor például Barack Obama először vett részt elnökként ezen a rendezvényen, azzal üdvözölte az újságírókat:

„találkoztunk már a választási kampányban, tudom, hogy itt mindenki rám szavazott”

(forrás: Járai Judit)

Mészáros européer Lőrinc magyarul “sorosbérencezte” a Vice újságírónőjét

MTVA-s újságíró: A közmédia hazudott a kampányban

http://varosikurir.hu/politikusok-kidob-ujsagiro/

El a kezekkel az újságíróktól!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük