Városi kurír
A napi fontos.

Ösztöndíjat kapott az amerikai kormánytól Szél Bernadett és Fekete-Győr András

0 218

Az International Visitors Leadership ösztöndíj programmal korábban olyanok utazhattak ki az Egyesült Államokba, mint Antall József vagy Horn Gyula.

Két magyar ellenzéki politikus is az amerikai kormány ösztöndíjával utazik az Egyesült Államokba ősszel – értesült az Index. A portál az érintettekről úgy tudja, hogy az International Visitors Leaderships program keretében mindketten több hetet töltenek majd külföldön.

Fekete-Győr a politikai trendekről, a felsőoktatási kérdésekről, valamint a menekültek és bevándorlók kezeléséről hallgat majd előadásokat, és találkozik az érintettekkel, Szél pedig olyan tanulmányúton vesz részt, amelynek témája a nők jelenlegi és történelmi szerepének vizsgálata a politikai átmenetekben, a konfliktuskezelés és a béketeremtés területén.

Az elmúlt évtizedekben több mint 500 jelenlegi vagy korábbi kormányfő is részt vett a programban. Magyarországról korábban Antall József, illetve Horn Gyula is utazott ezzel az ösztöndíjjal, de a ma ismertebb külföldi vezetők közül olyanok is részesei voltak a programnak, mint Tony Blair, Gordon Brown, Margaret Thatcher, Gerhard Schröder, vagy Nicolas Sarkozy.

Ja, és mindenki nyugodjon le, az ösztöndíjat a Trump-kormánytól kapják, nem Sorostól, mint annak idején Orbán Viktor.

(Forrás: Index)

Kapcsolódó:

Szél Bernadett lemondott

Fekete-Győr András marad a Momentum elnöke

Leírás

Akár ez is tetszhet
Betöltés...

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom További információ