Őszi ború -10 dolog, ami az élet rendje, mégis szétfeszít szüleid halála után

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

Szüleid halála után, soha senki nem fog többet úgy szeretni mint ők, azok akiknek az életében a legfontosabb Te vagy, de sajnos ennek valódi értékét, súlyát szinte mindenki csak a haláluk után érzi meg. Nem árt ha tudatosítod magadban, hogy néhány dolog örökre elment velük.

(Cikkünk alapját a Ketkes magazinban   megjelent gondolatok adták.) 

1. Hírtelen még inkább felértékelődik a család

Végül is senki más nem szeret téged annyira és teljes szívvel, mint ők. Ne feledd, még akkor is, ha megróttak téged valamiért, és szörnyen veszekedtek, elfordultak-e valaha is tőled? Nem. De Te, nem is egyszer,  megvetően összevontad a szemöldököd és elfordultál, amikor azt mondták: „Csak jót akarunk neked.” Meggyőződésed volt, hogy manipulálni akartak egyes céljaikért. Most tudjuk, hogy az őszinték ők voltak.

2. Neked nagyon nehéz legyőzni ezt a veszteséget, amit a szüleid halála jelent

Minden alkalommal, amikor megbetegszel, keserűen fogsz visszaemlékezni, hogy édesanyád vagy édesapád soha nem hoz már egy plusz takarót, főz egy forró húslevest és nem csókol meg mielőtt elalszol… Bár az életben továbbra is csak erre vágyunk.

3. Nagyon sajnálni fogod majd, hogy nem látják felnőni az unokáikat

Családi fotók, amelyeket soha nem készíthetsz el, ünnepek, amelyeket nem tölthettek már soha együtt. Egy egész élet lesz előtted nélkülük, sokszor érzed úgy, hogy „ez elfogadhatatlan”, és tudod mit igazad van, valóban elfogadhatatlan..

4. Nem hallgathatod nyugodtan, hogy valaki panaszkodik a szüleikért

Bármit megadnál, ha újra meghallhatnád édesanyád hangját a telefonon, akkor is, ha több órán át vitatkozik veled.

Ne feledd Te is szülő vagy

5. A veszteség fájdalma soha nem tűnik el teljesen

Ne reménykedj, az idő múlásával ez a fájdalom  nem enyhül csak kissé a háttérbe fog szorulni… de soha nem tűnik el teljesen, sőt néha elementáris erővel tör majd rád!

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse