Frissítve! Amíg a parlamentben a fideszes felszólalók az ellenzéket alázzák, addig a mentősök a lakosság segítségét kérik!

A Facebookon kezdett gyűjtésbe a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége, mert se védőfelszerelésből, se megfelelő (FFP2 és FFP3) arcmaszkból nincs elég. A bejegyzés szerint tárgyi és pénzügyi adományt is elfogadnak, ez utóbbiból védőfelszerelést terveznek vásárolni, melyeket a szakszervezet terít majd szét az országban.

“Tisztelt Lakosság!

A Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége azzal a kéréssel fordul Önökhöz, hogy segítsenek biztosítani a mentődolgozók védőfelszerelését és mindent, ami a munkánkhoz szükséges.

Védőfelszerelésből, FFP2 és FFP3 maszkokból és egyéb rendkívül fontos eszközökből, amelyek feladatunk elvégzéséhez kellenek, sajnos nem áll elég a rendelkezésünkre. Ezért gyűjtésbe fogunk, és a lakosság segítségét kérjük.

Célunk, hogy Bajtársaink kevésbé veszélyes körülmények között végezhessék munkájukat

a koronavírus (COVID-19) okozta veszélyhelyzetben. Ezen kívül az, hogy támogassuk őket munkájuk zavartalan elvégzésében.

Ezért ezúton kérünk mindenkit,

hogy aki teheti, bármilyen csekély összeggel támogassa kezdeményezésünket. A beérkezett adományokat elsősorban védőfelszerelésre szeretnénk fordítani, amiket aztán szakszervezetünk terít majd szét az országban a Bajtársak között.

Ha ezekből készlethiány miatt nem sikerül eleget vásárolnunk, akkor egyéb, a mentéshez szükséges eszközöket szerzünk be a Bajtársaink számára.

Ilyen eszköz lehet

orvosi, műszaki felszerelés, mosógép a ruhák tisztításához, élelem, fertőtlenítő és még sorolhatnánk. Arról, hogy pontosan mire tudunk majd költeni, a mentőállomásokkal és szakszervezetünk megyei vezetőivel való egyeztetés után a beérkezett összeg függvényében tudunk csak dönteni. Ehhez pedig nem tudunk mást kérni támogatóinktól, csak bizalmat.

Ugyanakkor természetesen az is nagy segítség,

ha valaki maszkokat (de csak FFP2-eset vagy FFP3-asat), mosógépet, szárítógépet, egyéb felszereléseket adományoz nekünk. Ha valaki tárgyi felajánlással segítene, az megteheti bármelyik, közelében lévő mentőállomáson, de egyeztethet megyei vezetőinkkel is.

Elérhetőségeiket itt találják!

Mindeközben a parlamentben:

Helyreigazítás:

Cikkünk megjelenése után érkezett Győrfi Pál, a mentők kommunikációs és pr. vezetőjének helyreigazítási kérelme:

“Tisztelt Főszerkesztő Úr!

A városikurír.hu online felületén 2020. március 23-án megjelentetett, mentőkről szóló cikkének („Amíg a parlamentben a fideszes felszólalók az ellenzéket alázzák, addig a mentősök a lakosság segítségét kérik!”) címe és egyes állításai (“se védőfelszerelésből, se megfelelő (FFP2 és FFP3) arcmaszkból nincs elég”) nem  felelnek meg a valóságnak.

Ezekkel szemben a valóság az, hogy az Országos Mentőszolgálat számára kiemelt fontosságú a mentődolgozók egészségének védelme, az érvényes eljárásrendek szerint használatos egyéni védőeszközök, fertőtlenítő szerek országszerte rendelkezésre állnak. Az egészségügyi beszerzések folyamatosak, azoknak nincs pénzügyi akadálya. A készletgazdálkodás napi szinten irányított ütemben zajlik.

A címben továbbá megtévesztő az, hogy a „mentők” kérik a lakosság segítségét. Ezzel szemben a valóság az, hogy a cikk tárgyát képező posztot a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége tette közzé, mely az Országos Mentőszolgálattól független szervezet, és rálátással, valamint valós információkkal az Országos Mentőszolgálat készleteire vonatkozóan nem rendelkezhet.

Tekintettel arra, hogy a cikk valótlan állításai kifejezetten alkalmasak a betegek egészségügyi ellátásba vetett bizalmának megingatására, ami egyes esetekben a túlélés, gyógyulás alapfeltétele lehet, kérjük a fenti helyreigazítás teljes terjedelmű leközlését.

Üdvözlettel,

Győrfi Pál

kommunikációs és pr vezető”

figyu

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük