„Amíg külföldön a szarból is képesek várat építeni, mi, magyarok az aranyból is képesek vagyunk szart csinálni.” - a Hableány katasztrófa margójára - Városi Kurír

Sorting by

×

„Amíg külföldön a szarból is képesek várat építeni, mi, magyarok az aranyból is képesek vagyunk szart csinálni.” – a Hableány katasztrófa margójára

Lesújtó, hogy mindenben igyekszünk megfelelni a “rossznyelveknek”, akik azt tartják a magyarokról, hogy lételemünk a viszály, az egymás elleni intrika. 

Hirdetés

Megérdemelte? Nem?

Nézeteltérésekhez vezettek a Magyar Búvár Szövetségben a Hableány mentésében részt vevő búvárok számára adományozott kitüntetések – értesült az Index.

A portál forrásai szerint többen úgy kapták meg a legmagasabb elismerésnek minősülő, négycsillagos búvárkitüntetést, hogy az nem is járhatott volna nekik.

Vámosi Antal, aki a mentés alatt, június 4-től irányította a búvárok munkáját, azt mondta, hogy azok,

akik a lelkileg talán legmegterhelőbb feladatot végezték, épp nem kapták meg az elismerést.

Ilyenek voltak a katasztrófavédelem búvárai, akik kiemelték annak a négy személynek a holttestét, akiket utoljára találtak meg a roncsban. Egy másik forrás szerint viszont

olyan is kapott négy csillagot, aki a mentés alatt a fedélzetről irányított, olykor kólát osztogatott a többieknek.

Hungarikum…..

A négycsillagos kitüntetés elvileg csak egy hosszan tartó folyamat végén, és nem egy egyszeri nagy cselekedet után adományozható.

Ráadásul csak olyan búvár kaphatná meg, aki korábban már megszerezte a harmadikat is, ezúttal azonban egycsillagos minősítéssel rendelkező búvár is volt a kitüntetettek között.

….a szövetség elnöksége döntött…

Az adományozásról a szövetség Technikai Bizottságának kellene dönteni, most azonban meg sem kérdezték őket. Ehelyett a szövetség elnöksége döntött, és az okleveleket is a szövetség elnöke írta alá a bizottság elnöke helyett. Nyíri Iván, a Magyar Búvár Szövetség elnöke azt mondta az Indexnek:

„Amíg külföldön a szarból is képesek várat építeni, mi, magyarok az aranyból is képesek vagyunk szart csinálni.”

Hozzátette,

ha vitájuk van, azt saját berkeikben rendezik.

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.