Amíg mi elmentünk a “kézrátétes fertőzésmegállapítás” irányába, addig Dél-Koreában…..

Aki figyelte a tavaszi koronavírus-információkat tudja, hogy Dél-Korea kiemelkedően sikeresen védekezett a koronavírus-támadás ellen. Oldalunkon folyamatosan beszámoltunk az ottani fejleményekről.

Eugenia S. Lee, Dél-Koreában élő író, újságíró tavasszal napi rendszerességgel számol be közösségi oldalán a koronavírus-helyzetről. Ma ezt posztolta:

“Én igazán nem azért mondom,

de itt 400 új megbetegedésnél leállították a tanítást, bezártak minden közösségi helyet, még a kávézók is csak elvitelre üzemeltek, kötelező (azóta is folyamatosan) a maszk viselés a lakáson kívül mindenhol. Megszabták hogy és mennyit kell szellőzteti, két óránként fél órát, és 3 napig kétszer bezárt a parlament is, mert beteg lett egy riporter. A CBS televízió (nagyon nagy tv társaság) két napig nem adott műsort, ki kellett üríteni azt a felhőkarcolót, és teljesen fertőtleníteni.

Két hét szigor után lassan visszamegy napi 50 új megbetegedés alá. Fel is oldották a korlátozások jelentős részét. És itt mi 52 millióan vagyunk…”

Ezzel szemben mimagyarok….

Hétfőn a hvg.hu szúrta ki, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ új eljárásrendet dolgozott ki: Müller Cecília és Kásler Miklós úgy határozott, hogy a

tünetek alapján, PCR-teszt nélkül a háziorvos is fertőzöttnek minősítheti a pácienseket.

PCR-tesztet abban az esetben kötelező kérni, ha a betegnek koronavírusra utaló tünetei vannak, és emellett koronavírus-fertőzött területen járt, vagy szoros kapcsolatban volt igazolt fertőzöttel, vagy ha bármi más okból kockázati csoportba sorolható.

Akit viszont a háziorvosa csak a tünetei alapján minősített fertőzöttnek, tesztet nem végeztek el rajta, azt házi karanténba a hatóságok nem küldhetik, csak az orvos utasíthatja otthoni elkülönítésre.

kényszergyógykezelés

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük