Amíg nincs átadás-átvétel, bizonyítékokat lehet eltüntetni – ami súlyos bűncselekmény

A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólítja fel a leváltott fideszes városvezetőket, hogy semmilyen dokumentumot ne semmisítsenek meg.

Csak időhúzás

Gy. Németh Erzsébet DK-s politikus, a Fővárosi Közgyűlés megválasztott tagja pénteki budapesti sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet arra, hogy több, a választáson győztes ellenzéki polgármesterjelölt – például Baranyi Krisztina, Pikó András, Déri Tibor és V. Naszályi Márta – eredményét is megtámadták a választási szerveknél. Véleménye szerint ezek a lépések semmi másra nem jók, csak időhúzásra. Amíg az eredmény nem válik jogerőssé, addig nem történik meg az átadás-átvétel, ez idő alatt pedig bizonyítékokat lehet majd eltüntetni – fogalmazott.

A DK megválasztott polgármesterei éppen azért mindenütt a korábbi fideszes vezetésű kerületek és hivatalok átvilágításával kezdik a munkájukat – emelte ki. Egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy a szerződések és egyéb dokumentumok eltüntetése súlyos bűncselekmény.

A főpolgármester döntési joga

Kérdezték Gy. Németh Erzsébetet arról, hogyan állhat fel Karácsony Gergely új stábja, annak kik lehetnek a tagjai. Erre azt felelte, a főpolgármester kompetenciája, hogy összeállítsa a csapatát. A mindenkori főpolgármester joga, hogy kinevezze a jegyzőjét – reagált azokra a sajtóban megjelent információkra, hogy Lamperth Mónika volt szocialista országgyűlési képviselő, XV. kerületi jegyző lehet a budapesti főjegyző. Azt is Karácsony Gergelynek kell eldöntenie, hogy Demszky Gábor volt főpolgármester kap-e valamilyen pozíciót a fővárosnál – közölte egy másik kérdésre válaszolva.

Elmondta, nem hallott arról, hogy Gyurcsány Ferenc DK-elnök irodát kapna a Városházán, ahogy arról sem tudott semmit mondani, hogy Kálmán Olga volt főpolgármester-jelöltnek lesz-e szerepe a közgyűlés munkájában.

A saját későbbi szerepéről

is csak annyit közölt, hogy egyelőre zajlanak a megbeszélések, és Karácsony Gergely a kellő időben „elő fog állni a névsorral”.

Arra sem adott választ, hogy az ellenzéki pártok milyen arányban osztják majd el egymás között a fővárosi pozíciókat. Most az a fontos, hogy a közgyűlés minél hamarabb megkezdhesse a munkáját – felelte a kérdésre.

Egy újabb kérdésre elmondta: a DK a többi ellenzéki párttal közösen támadta meg a csepeli választás végeredményét.

(Forrás: MTI)

megosztás

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük