Orbánék hétfőn a parlamentben “bohóckodtak”, Iványi Gábor, ahogy szokta, “ember volt”!

Hétfőn a parlamenti ülésnap átcsapott cirkuszi előadásba, pedig csak arra az egyszerű kérdésre kellett volna a Fidesz-válasz, hogy igazak-e a hírek, miszerint nem volt minden rendben a borsodi választás körül. Iványi Gábor ehelyett egyszerűen tette, amit helyesnek érzett…..

Levelet írt Iványi Gábor

a Színház-és Filmművészeti Egyetem távozó rektorhelyettesének, Upor Lászlónak, valamint Karsai Györgynek és Gábor Györgynek. A levélben azt írja, tisztelettel, együttérzéssel és szeretettel szemlélik azt a küzdelmet, amit elsősorban az SZFE autonómiájának a megtartásáért vívnak, ugyanakkor – teszi hozzá –

ez példa az egész ország számára, és alkalmas arra, hogy jogaink megbecsülésére biztasson minket.

“Igen Tisztelt Rektor úr, Professzor urak, Hallgatói és Intézményi Jogok Képviselői!
Tisztelettel, együttérzéssel és szeretettel szemléljük azt a küzdelmet, amit elsősorban az SZFE autonómiájának a megtartásáért vívtok, ugyanakkor ez példa az egész ország számára és alkalmas arra, hogy jogaink megbecsülésére biztasson minket. Köszönjük ezt nektek. Megrendít bennünket az az egység és hűség, amellyel összetartotok, hallgatók és mesterek. Boldogok vagyunk, hogy a nemzetközi és hazai szakmai világ is nagyrészt kiáll mellettetek. Kérünk benneteket, hogy számítsatok minket is a barátaitok közé.

Tanácskozva szenátusunkkal,

mely az augusztusi ülésén egyhangúlag szavazta meg azt a határozatot, amellyel kiállunk mellettetek, szeretnénk felkínálni – hogy amennyiben a szükség úgy hozza, és nem kaptok jobb ajánlatot -, fogadjátok el azt a szerény, de valódi lehetőségeket kínáló ernyőt, amit az átmeneti időre felkínálunk.

 • Kollégiumunkban van még valamennyi szabad hely.
 • Konyhánk most is kész a kérésnek megfelelően 30-40 ebédet biztosítani, de ez a szám akár az egész egyetemi polgárság rendelkezésére növelhető.
 • A Wesley Magyarországon akkreditált felsőoktatási intézmény (az utolsó függetlenek egyike), így teljes szabadsággal oktassatok és jöjjetek, vegyétek igénybe egész infrastruktúránkat és élvezzétek vendégszeretetünket. Egyébként egyetemi szintű oktatás is zajlik nálunk, és doktori iskolánk is indulásra kész.

Mindezeken túl fogadjátok őszinte baráti elismerésünket,

és támogató szeretetünket, amellyel akkor is mellettetek állunk, ha nem tartotok igényt a fent említett támogatásra.
Budapest, 2020. október 16.
Szeretettel és nagyrabecsüléssel:
Dr. Iványi Gábor
rektor”

https://www.facebook.com/oltalom.karitativegyesulet/posts/3391532994269059

“Nem focipálya-avatóra, nem wellness-központi kényeztetésre, nem a Szegedi Dóm alatti luxusétterembe szerveződő lucullusi lakomára csábít a meghívó…”

Gábor György vallásfilozófus közösségi oldalán ennyit tett hozzá Iványi felajánlásához:

“Nem focipálya-avatóra, nem wellness-központi kényeztetésre, nem a Szegedi Dóm alatti luxusétterembe szerveződő lucullusi lakomára csábít a meghívó. Igaz, nem is egy agyonszeretgetett, agyonkényeztetett, politikai szolgáltatásaiért saját értékrendjét feladni képes, ám mindezért cserébe közpénzekből agyontámogatott egyházról van szó, amely éppen a miniszterelnök imaginálta „homo christianus” felülről megrendelt prototípusa saját hittrösztjének futószalagjáról legördülő első példánya bemutatójára invitál, hanem egy aljas indokból és tervszerűen kifosztott egyházról, a szegényeket, a rászorulókat és a megnyomorítottakat segítő és támogató közösségről, amely most levelet írt egy másik közösségnek, amelyet a hatalom a jól megszokott és rá oly jellemző módszerével, a suska, a korpa, a lé csábos beígérésével, valamint néhány dühöngő és fenyegetőző figura kivezénylésével és hatalmi pozícióba helyezett, igen szerény képességű, ám lojalitását bizonyítani igyekvő csinovnyikával, no meg a pórázon vezetett egyensajtójával úgyszintén nem volt képes megalázni és megfélemlíteni.

Ha végre tudni szeretné, milyen egy valóságos keresztény gyülekezet, amely hagyományaira támaszkodva, s nem a miniszterelnök elvárásai mentén alakítja ki értékrendjét, akkor olvassa el Iványi Gábor levelét.”

Forrás

Egy hozzászólás itt: “Orbánék hétfőn a parlamentben “bohóckodtak”, Iványi Gábor, ahogy szokta, “ember volt”!

 • 2020.10.23 - 17:24
  Közvetlen hivatkozás

  Orbán szívesen példálózik az ő, és pártja kereszténységével. Pont annyira keresztények, mint egy marék molylepkék. Egytől egyig példát vehetnének Iványi Gáborról. Ő egy igazi keresztény ember. Nem urizál, nem érdeklik a puccos, drága dolgok, amik a fidesz-bagázsra jellemzőek. Jachtozás, helikopterezés luxusrepcsi, sok milliós vadászatok, stb.
  Iványi egy igen tiszteletreméltó ember, akiről Orbán példát vehetne. Több ilyen ember kellene, és jobbá válna a világ

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük