Amikor azt hiszi, megfogta az Isten lábát... - Tömegesen verik át az embereket a csalók ezzel a trükkel - Városi Kurír

Sorting by

×

Amikor azt hiszi, megfogta az Isten lábát… – Tömegesen verik át az embereket a csalók ezzel a trükkel

Ki ne járt volna úgy, hogy elhiszi, végre rámosolygott a szerencse és lecsap valamire, amire talán szüksége sincs, de olyan kedvező az ára és a leírása a csaliterméknek, hogy az csak na. Közeli ismerősöm -aki különben megfontolt, higgadt, körültekintő ember hírében áll- vette be, hogy elektromos rollert kap 700.- kemény magyar forintért, csak mert felszámolnak egy céget. A bankkártyája bánta az esetet.

Hirdetés

A nagy átverés 2022 Magyarországán

A szépséghibásként hirdetett termékekhez kapcsolódó megtévesztő, tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatra hívta fel a figyelmet a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (Feosz). Az MTI-hez eljuttatott közleményük szerint

a fogyasztók sokszor jóhiszeműen azt gondolják, hogy a szépséghibásként népszerűsített termékek újak, csak egy kicsit karcosak, szállításkor sérültek, ám sokszor tudtukon kívül használt készüléket próbálnak így eladni nekik a különböző webshopok.

A civil szervezet azt javasolja, hogy

vásárlásakor mindig tájékozódjanak arról, hogy új vagy használt termékről van szó.

Nem az, aminek mondják….

A Feoszhoz beérkezett panaszok alapján gyakran előfordul, hogy szépséghibásként hirdetett termék eladásakor szerződést íratnak alá a fogyasztóval. Ebben ugyan már szerepel a használt termék kifejezés, de

sok vásárló nem olvassa el aláírás előtt a szerződést, mert a hirdetések alapján fel sem merül benne a gyanú, hogy nem új termékről van szó.

A fogyasztóvédők arra is felhívták a figyelmet, hogy

az ilyen üzletekben gyakran az áruk csomagolása is azt a látszatot kelti, mintha új termékek lennének.

A közleményben hangsúlyozták:

a szerződéseket aláírás előtt mindig el kell olvasni, illetve vásárlás előtt célszerű tájékozódni arról, hogy az adott üzlet, webáruház szerepel-e valamilyen negatív listán.

Kapcsolódó

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.