Amikor elfogadjuk azt, hogy a vírus este 11 után kel föl és akkor kezd el fertőzni, akkor látjuk, hogy egy ostobaság az egész kormánykommunikáció

Orbán Viktor szerda este nagy csinnadrattával bejelentette, amit a múlt héten többször is bejelentett. Ne legyünk igazságtalanok, volt két új mondása is: a tesztek hatósági ára és a szórakozóhelyek 23 órai zárása. Mindkét újdonság kérdéseket vet fel.

Teszt-ár

Azt csak mellékesen jegyzem meg, hogy vannak olyan országok, ahol ingyenesen szűrik a polgárokat, vagyis a költségét a közösből fedezi a kormány. Lehet, hogy ott kevesebb harckocsit vásárolnak ezzel egy időben, de ha a szívünkre tesszük a kezünket, szerintem nagy többséggel mi is lemondanák a tankokról a tesztek – vagyis az életünk- javára. Kár, hogy ezt elfelejtették a nemzeti konzultáció egyik kérdésébe beleszőni!

Egy facebook bejegyzésből….

“Mondjuk nekem Angliában ülve az is fura, hogy mit jelent a “pénzbe kerül a koronavírus-teszt” kifejezés. Egyrészt, mert itt ÉRTELEMSZERŰEN ingyenes a tesztelés.

Hát mi a jófenére tartjuk az államot, ha nem arra, hogy egy járvány idején megszervezze, lehetővé tegye és segítse a kollektív védekezést?

Még a MAGYAR törvényben is benne van, hogy ilyen helyzetben a tesztelés az állam feladata. Mert kié lenne???

“(…) az alapcsomag részeként – kell biztosítani a Magyarország területén tartózkodó személy részére (…)a járványügyi érdekből végzett szűrővizsgálatot,”

Vagy tényleg nagyanyádé kéne, hogy legyen a felelősség,

hogy a nyugdíjából szabjon gátat a vírus terjedésének? Meg a putriban nyugodtan tessenek csak megdögleni, ha nem telik rá? NYILVÁN ingyenes a tesztelés. Otthon nem az? És most emberek próbálják megideologizizálni, hogy ez miért jó döntés? Esküszöm besz@rás!

Ha megtámadnák Magyarországot, a honvédség mennyiért árulná a katonáknak a fegyvert?

Mert pont ez történik, édeseim… Azért büszke vagyok a bólogatókra. Tudom, hogy erre nehéz lehetett tapsolni, de azért csak sikerült…
(Aki érti az angol áthallást, értse…)…(A törvény szövege 1997. évi CLIV. törvény 142.par)

Lényeges kérdés, hogy bár nagyon sok pénz a közel 20.000.- forint, de

tudja valamelyikünk, hogy mennyit kóstál egy teszt, annak kiértékelése, a géppark, az emberi “agy”, a szállítás és még ki tudja mi?

Ugyanis a most igénybe vett magánlaboroknak életben kell maradniuk,

a dolgozóikat fizetniük kell. Ha a kockás lapon az összegzés negatív tartományt ér el, vagyis többe kerülnek a felsoroltak, mint a hatósági ár, akkor kik, hol és mennyi idő alatt fogja elvégezni, amit a miniszterelnök egy tollvonással elrendelt?

Egyeztettek egymással, vagy Orbán “pocakraütéssel” döntött, ahogy annyiszor láttuk már?

Kunetz Zsombor doktor élesen bírálta a kormány járványügyi intézkedésit az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Jó az irány, de nyáron lett volna itt az ideje….

Mint elmondta, jó irány, hogy a kormány végre megpróbálja határozottabban rávenni az embereket a maszk viselésére, de ezt már nyár elején meg kellett volna tennie, ennek a mulasztásnak tudható be, hogy a jelenlegi helyzetbe kerültünk, ami szerinte minden bizonnyal még tovább fog romlani. Bár rendszeresen kritizálják a kormányt amiatt, mert nem végez a jelenleginél jóval szélesebb körben szűrővizsgálatokat, erre rendszerint az a kormány válasza, hogy

Magyarországon a WHO protokollja szerint folyik a tesztelés.

Kunetz Zsombor szerint azonban ez nem igaz,

mert ha így lenne, nem csúsznának el hat-hét nappal a budapesti tesztek. Az államilag finanszírozott tesztelést a mentősök végzik, ám a szakértő úgy látja, egy olyan rendszerre toltak rá ezt pluszfeladatot, ami amúgy sem működik jól.

„Ez egy szemléletbeli probléma. Amikor elfogadjuk azt, hogy a vírus este 11 után kel föl és akkor kezd el fertőzni, akkor látjuk, hogy egy ostobaság az egész kormánykommunikáció”

– utalt a miniszterelnök szerdai bejelentésére, mely szerint a szórakozóhelyeknek 23 órakor be kell zárniuk.

„Tessék szíves lenni elkezdeni szűrni”

– kérte a kormánytól Kunetz, aki szerint létre kellene hozni egy programot, aminek keretein belül az iskolákban rendszeresen tesztelik a diákokat és tanárokat. Példaként a Lauder saját kezdeményezését említette: a budai iskola elkezdett tömegesen szűrni, és találtak is 30 fertőzöttet.

„Tökéletesen működött a dolog, így az ebben a gócpontpontban lévő, egyébként tünetmentes diák nem fog a nagymamával vacsorázni két hétig, és a nagymama így nem fog meghalni, ez viszonylag ilyen egyszerű.”

A szakértő a szociális és egészségügyi intézményekben is állandóvá tenné a tesztelést,

a magukon tüneteket észlelő betegek számára pedig több nyugat-európai ország mintájára

drive-in pontokat hozna létre, ahova az autóval rendelkezők behajthatnának, és ott az ablakon keresztül ingyenesen letesztelhetnék őket.

Forrás

csillagjegy

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük