Amikor lemennek kutyába, mindent csontnak néznek... - Városi Kurír

Sorting by

×

Amikor lemennek kutyába, mindent csontnak néznek…

Valószínű, hogy a kormánypárti sajtóban kevesen vettek részt TDK-n, vagy OTDK-n, mert úgy tűnik, hogy fogalmuk sincs arról, mit írogatnak, ha épp Karácsony Gergelyt ekézik a tanulmányai miatt. 

Hirdetés

Jó, tudom én, hogy a politikai kommunikációban általánossá vált,

hogy a pártos sajtómunkások kreálnak valamilyen negatív eposzi jelzőt az ellenfelek lejáratására. Valamit, ami alkalmas arra, hogy az illetőt lejárassák, emberi méltóságában megalázzák, és alkalmatlannak tüntessék fel. Az érvek, a tények gyakorlatilag súlytalanná váltak a politikai csatákban, mert a lényeg az, hogy ki tudja jobban a másikat agyagba döngölni a propaganda eszközeivel. Olvasom, hogy a Fidesz-közeli lapok olyasmiket írnak, hogy

“akik az OTDK-n dobogós helyezést érnek el, általában büszkeséggel tekintenek a diplomamunkájukra, sok esetben látható helyen is tartják azt, de legalábbis pontosan tudják, hol található”.

Ezzel szemben Karácsony Gergely nemcsak az érettségi bizonyítványát, hanem az OTDK-n dobogós helyet szerző szakdolgozatát sem találja – állítják a kormányhű sajtósok, majd kihangsúlyozzák, hogy az egyetemen sem találják. Igaz, azt hozzáteszik, hogy 2017 óta digitalizálnak minden szakdolgozatot az ELTE-n ( Karácsony itt végzett), a korábbi szabályozás alapján pedig csak tíz évig őrzik a diplomamunkák papíralapú verzióját.

Nos, itt van az a pont, amikor azt javaslom, gyorsan kezdjenek el számolni és gondolkodni!

És a tisztelt újságírók, akiknek netán sikerült OTDK-n megmérettetni magukat 2010 előtt, gyorsan és nagy büszkén kapják elő rögvest a saját pályaművüket. Ha nincs, az se baj.

Elmondom, mi a helyzet, ha valaki 2010 előtt OTDK-zott. Pontosan az, amit az egyetem is közölt, azaz hogy csak 10 évig őrzik a papíralapú verzióját a diplomáknak, és csak 2017 óta digitalizálnak.

Karácsony jóval korábban ( 2000-ben) diplomázott. OTDK-n pedig csak a felsőoktatásban tanuló diák vehet részt. /Pályamű lehet a szakdolgozat is./

Az OTDK-n való induláshoz, előbb a TDK-n kell eredményesnek lenni. Ez praktikusan azt jelenti, hogy a saját egyetemen kell a legjobbat produkálni, hogy az országos versenyen indulhasson valaki.

Jómagamnak ez 2005-ben sikerült. Karácsonyhoz hasonlóan az én pályamunkám sincs digitalizálva ( bár a digitalizálásról is részletesen írtam benne), és feltételezem, hogy a 2010 előtt diplomázók, OTDK-zók közül kevesen vannak olyanok, akiknek a dolgozata az internetre felkerült.

Ami pedig arra vonatkozik, hogy valaki a diplomamunkáját “jól látható helyen tartja” és “pontosan tudja, hogy hol található”, azt kell mondanom, hogy badarság

A munkára való büszkeségnek semmi köze ahhoz, hogy 10-20-30 év után képesek vagyunk-e előrángatni papírokat, csak azért, mert a politika szórakozik velünk.

Nem annak kell védekezni, aki teljesített valamit, hanem annak kell hitelt érdemlően bizonyítani az állításait, aki annak az ellenkezőjét állítja.

Látjuk, megéljük, hogy ebben az országban a kamu diplomások is betölthettek, betölthettek bármilyen pozíciót, ha a hatalom emberei. A nyelvtudás hiánya is csak akkor kínos, ha az ellenfélhez tartozik az illető.

Ha pedig a diploma, a nyelvtudás is rendben van, akkor az a “bűne” hogy valakinek a valakije, vagy nő, vagy másképp gondolkodik, vagy egyszerűen csak egy élhetőbb országot szeretne. Ahol, senki nem megy le kutyába.

(TDK – Tudományos Diák Kör; OTDK – Országos Tudományos Diákköri Konferencia – szerk.)

Kapcsolódó

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.