Amiről nem beszélünk, az nincs is? Varga Judit egyébként nagyon aktív Facebook-oldalán szó sem esik a Völner-botrányról

Hihetetlen de igaz, a magyar igazságügyi(?) miniszter, Varga Judit egyetlen szót sem ejt közössági oldalán a már az ő torkát is szorongató Völner-botrányról, ami elsöpörte a korrupciós ügyekkel gyanúsított államtitkárát.

A dolgok rendje

Valami különös NER-szeméremszabály szerint az igazságügyi miniszter közösségi oldala tudomást sem vesz a rendszerváltás óta legnagyobb kormányzati korrupciós botrányról. Mert tévedés ne essék, az összeg amiről szól az ügy, még talán az első  300-ba se sorolja az állítólagos elkövetőt, de annak személye, azaz  Völner Pél az igazságügyminisztérium leghatalmasabb államtitkára, ezért mindenképpen megérdemli a „leg” jelzőt.

Ezzel szemben miről ír a miniszter?

Varga Judit a Völnert kinevező miniszter, akinek egy önmagát komolyan vevő demokráciában pontosan öt perccel azután kellet volna távoznia posztjáról, hogy elfogadta államtitkára lemondását, meg sem említi az esetet Facebook-oldalán. Lássuk, mivel foglalkozik helyette:

„Jövő héten újra előkerül Európa megfáradt, beteg lova, hiszen az Általános Ügyek Tanácsán ismét előhúzzák azt a 7-es cikkely szerinti eljárást, ami lassan már azokat sem érdekli, akik korábban még lelkesen támadták Magyarországot. Régóta látjuk, hogy a balliberális politikusok kottájában csupán egy szólam szerepel, ez pedig Magyarország megbüntetése azért, mert nem állunk be a sorba és ki mertük mondani: megvédjük hazánk és Európa határait, nem adjuk föl szuverenitásunkat és megvédjük a magyar szülők jogait…”
-hegyeskedik a tőle megszokott pökhendi stílusban az EU-val. Másik bejegyzésben némi észosztást is vállal:
„Az európai integráció erejét a közös gazdasági sikerek adják. Ha együtt nem tudunk sikeresebbek lenni, mint külön-külön, akkor vége az Európai Uniónak!”
(ehhez videót is mellékelt.) Végezetül lássunk egy részletet abból a bejegyzésből, amivel a botrány csúcspontjának napját zárta Varga Judit:
„Tegnap este a nap zárásaként a Magyar Bankszövetség ünnepi vacsoráján értékeltük az évet.  Sok szempontból nehéz, küzdelmes év áll mögöttünk. Megharcoltunk a járvánnyal és annak következményeivel, de megharcoltunk a bennünket pellengérre állító Brüsszellel is.  Az ország azonban megmutatta, hogy nincs előttünk leküzdhetetlen kihívás.”
Ezek szerint a címben feltett kérdésünkre: ” Amiről nem beszélünk az nincs is?” a közösségi oldal tanúsága szerint a magyar igazságügyi (?) miniszter válasza:
Nincs bizony!

Utóhang

Címképünk is a miniszter oldaláról való, éppen ebben az időszakban került ki az is és ez az aláírása:

„Egy kis levezetés rádiói interjú után”

Erről a képről jut eszünkbe a régi pesti kiszólás:
„Ha zongorázni tudnám a különbséget én lennék a Fischer Anni”

 

Amiről nem beszélünk, az nincs is? Varga Judit egyébként nagyon aktív Facebook-oldalán szó sem esik a Völner-botrányról

One thought on “Amiről nem beszélünk, az nincs is? Varga Judit egyébként nagyon aktív Facebook-oldalán szó sem esik a Völner-botrányról

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest