Amit szabad Jupiternek… – az országgyűlésben egymást érik a “furcsaságok”

Az őszi ülésszak régi és új vitákat nyitott meg újra az Országgyűlésben. Mind ezek közben Kövér László  könyörtelenül “lecsap” az ellenzéki padsorokban ülőkre, ha neki nem tetsző  “furcsaságok”, kifejezések hagyja el egy-egy képviselő száját.

Furcsa dolgok vannak földön és égen

A kormánypárti dominanciájú Parlamentben a ház elnöke eddig is részrehajlóan vezette az üléseket, ám újabban Kövér László egyre nehezebben bírja a kritikákat. Pontosabban könyörtelenül “lecsap” az ellenzéki padsorokban ülőkre, ha neki nem tetsző kifejezés hagyja el egy-egy képviselő száját.

Hétfőn Kövér azért vette el a szót Jakab Pétertől, mert másodszor szólította, illette “Kövér elvtársnak”. Ezek szerint az elvtárs már tiltott kifejezés a T. Házban…

Kedden Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke a levezető elnök. Ő ül a pulpituson, amikor megadja a szót a a roma szószólónak Farkas Félixnek.

“Öné a szó Félix!”

Mintha csak a kegyelmes úr leszólt volna az uradalmi cselédnek…

Mert ez így megy. Ha Rétvári Bencének adja meg a szót, akkor ő államtitkár úr, ha Kocsis Máténak, akkor frakcióvezető úr. A roma szószólót pedig lefélixezi

Amúgy kormánypárti képviselők már-már sportot űznek abból, hogy sztaniolpapírba csomagolt sértegetéseket vágjanak az ellenzéki képviselők fejéhez, ám ezekért őket még figyelmeztetésben sem részesíti a mindenkori levezető elnök.

Egy-egy államtitkár pedig még ennél is többet enged meg magának. Vegyük példának Dömötör Csabát, aki hétfőn egyenesen azzal vádolta meg az ellenzéket, hogy a “vírusnak szurkol”.

a baloldal “újra csúcsra járatja azt az álhírgenerátort, amit tavasszal elkezdett”, és most is a vírusnak szurkolnak.

Bár lényegében értelmezhetetlen a kijelentés, illetve, ha ki szeretnénk bontani, akkor ezzel Dömötör azt is állíthatta, hogy az ellenzékiek minél több magyar fertőzött “halálát kívánják”. De természetesen ilyet pacekba sose mondana “Sehallselát”, ő csak sejtet, csúsztat.

Az ilyen megszólalásokért azonban nem kap figyelmeztetést a pulpitusról

Ennél is érdekesebb közjáték volt az, amikor a nemzetiségek helyzetéről szóló beszámolót tárgyalta az Országgyűlés. Brenner Koloman (Jobbik), aki az Országgyűlés alelnöke is a szószékről elmondott beszédének első tíz percében kizárólag németül beszélt.

A Házban az a szokás, ha a nemzetiségi szószólók szólalnak fel, akkor az első egy-két mondatot mondják el anyanyelvükön, majd azt lefordítják magyarra és magyarul folytatják a felszólalásukat.

Brenner Koloman ezt teljesen felrúgta, amikor folyamatosan németül beszélt, amivel semmit nem tudott kezdeni a levezető elnök és persze a jegyzőkönyv-vezetés sem, majd utólag Jakab István alelnök annyit kért Brenner alelnöktől, hogy a jövőben ilyen esetben előre jelezze, ha németül kíván felszólalni…

Tiszta kabaré az egész!

furcsaságok

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük