Brüsszeli tüntetéssel szólítják fel az Európai Néppártot a Fidesszel szembeni fellépésre

Az Amnesty International aktivistái a Luxembourg téren tiltakoznak a Stop Soros törvénytervezet ellen, és fejezik ki szolidaritásukat a magyar civil szervezetekkel.

Szijjártó Péter ügyvezető külgazdasági és külügyminiszter is részt vesz ma azon az európai parlamenti ülésen, ahol a 7. cikk szerinti eljárás megindítását kezdeményező jelentéstervezetet tárgyalják. Az ülés előtt, 10 és 10.30 között az Amnesty International aktivistái a brüsszeli Place Luxembourgon tiltakoznak a Stop Soros törvénytervezet ellen, és fejezik ki szolidaritásukat a magyar civil szervezetekkel.

„A magyar kormány azzal fenyegetőzik, hogy bezárja és elhallgattatja azokat a legitim célokért dolgozó civil szervezeteket, amelyek kiállnak az emberi jogok mellett Magyarországon. Kritikus időket élünk, akár nagyon rövid időn belül is előállhat az a helyzet, hogy civil szervezeteknek kell befejezniük a működésüket egy uniós tagállamban” – mondta Iverna McGowan, az Amnesty International európai intézményekkel foglalkozó igazgatója.

„Az EU vezetőinek, különösen a Fidesz-KDNP európai pártjának, az Európai Néppárt tagjainak végre állást kell foglalniuk. Üdvözöljük az Európai Parlament jelentéstervezetét, amely kimondja, komolyan kell venni a magyar helyzetet és megfelelő lépéseket kell tenni.”

„Elkötelezettek vagyunk Magyarország, az ott élők és azok iránt a közös értékeink iránt, amelyekért az Amnesty és a többi szervezet is küzd. Nem ingunk meg” – mondta Iverna McGowan.

(Forrás: 168 Óra)

Kapcsolódó:

Egy lépéssel közelebb a hetes cikk bevetéséhez

A hír igaz: bizony megnyírbálják Magyarország uniós támogatását

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük