Connect with us

Ez a nap

Kiszervezte a VII. kerület az egymilliárdos parkolást

parkolo
Megosztás

Különös lazasággal kezelte majd egy évtizeden át Erzsébetváros a parkolás ügyét, ami amúgy legnagyobb bevételi forrása lehetne.

Ám az önkormányzat mintha nem akarta volna megzavarni a 2009-ben szerződtetett cég üzletét. Nem számított, hogy az Állami Számvevőszék figyelmeztette a polgármesteri hivatalt, hogy alaposabban oda kellene figyelni az ellenőrzésre, miként az sem, hogy a parkolási konzorcium vezetői egytől egyig vádlottak lettek egy másik parkolási ügyben hűtlen kezelés és sikkasztás miatt.

Az erzsébetvárosi önkormányzat múlt heti testületi ülésen derült ki, hogy a kerület 2012 óta nem alkalmazhatta volna a 7228 parkolóhelyet és a komplett fizetőrendszert működtető céget a feladat ellátására. A jogszabályváltozások miatt öt éve fel kellett volna mondani az ER-Park Kft. szerződését, de ez azóta nem jutott eszébe senkinek.

Bajkai István, a kerület fideszes alpolgármestere decemberben ellenzéki kezdeményezésre átvilágította a fideszes vezetésű kerület parkolási pénzügyeit, mert a felvetés szerint más, hasonló adottságú kerületekben nagyságrendekkel több pénz folyik be ebből a forrásból az önkormányzat kasszájába. Az alpolgármester váratlanul arra jutott, hogy nem csupán a visszautalással van baj, hanem azzal is, hogy a nemzeti vagyonról szóló törvény 2012-es módosítása óta külsős, profitorientált cég egyáltalán nem is végezhetné a parkoló rendszer működtetését, csak önkormányzati cég.

Persze hogy egy haveri cég járt jól a kerület helyett

Az Állami Számvevőszék már 2014-ben megvizsgálta a Vattamány Zsolt polgármester irányítása alatt álló Erzsébetváros vagyongazdálkodását. Az erről készült jelentés szerint az önkormányzati cégek többnyire rendben voltak, az egyetlen kivétel a parkolás volt. Az ÁSZ felfigyelt más például arra, hogy az önkormányzat nem akarja saját emberrel ellenőrizni, hogy megfelelően folynak-e a dolgok az ER-Parknál.

Az ER-Park Kft. egy 2009-es szerződés alapján lett a VII. kerületi parkolás üzemeltetője. A projektcéget egy négytagú konzorcium hozta létre. A négyből három tag Kupper András, a Fidesz korábbi, azonos nevű országgyűlési képviselője nagybátyjának érdekeltségében áll.

(Forrás: 24.hu)

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük