Amputált betegeknek kell elhagyniuk a Rehabilitációs Intézetet!

Napokon belül el kell hagyniuk a betegeknek az amputáltak részlegét az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben – írja az Index. 

Itt többségében olyan emberek kapnak komplex segítséget,

akik a közelmúltban elveszítették az egyik lábukat: kezelik a sebüket, pszichológiai segítséget kapnak, gyógytornáztatják őket, megtanulják használni a segédeszközöket a kerekesszéktől kezdve a művégtagig.

A betegek hétfőn kaptak hivatalos tájékoztatást az intézménytől

arról, hogy ideiglenesen távozniuk kell. Legkésőbb csütörtökig el kell hagyniuk az épületet, akinek nincs családi segítsége, a lakóhelye önkormányzatához fordulhat. A járványhelyzet elmúltával a most hazabocsátott betegeket várják vissza az intézetbe.

A budakeszi rehabilitációs intézet honlapján a főigazgató, Cserháti Péter levelében arról értesíti a betegeket, hogy a járványügyi hatóságok utasításainak megfelelően március 23-tól a járványveszély megszűnéséig tervezett ellátást, azaz

  • ambuláns, nappali kórházi és
  • emelt szintű krónikus ellátást,
  • valamint előre beütemezett, de halasztható műtéteket nem végeznek.
  • Szünetel a sport-ergo-hidro-fiziko-robotterápia is, valamint
  • a spiroergometriai és
  • urodinamikai rendelés is.

A fekvőbeteg-osztályokon csak szűkített rehabilitációs tevékenységet és ápolást tudnak végezni

Ahogy a főigazgató írja:

a járványügyi feladataikra vonatkozó felkészülés miatt a továbbiakban más intézményből és otthonról rehabilitációs céllal csak úgy tudnak át- vagy felvenni bárkit, ha erre tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében van szükség, és egyedi főigazgatói engedély kell hozzá.

Járóbeteg-ellátás keretében is csak azokat tudják fogadni,

akik tartós egészségkárosodás elkerülését szolgáló, speciális kezelést kapnak náluk. Ezekre időpontot előre egyeztetni kell. A betegeknek azt javasolja a főigazgató, hogy akut egészségügyi probléma esetén keressék a háziorvosukat vagy a területileg illetékes sürgősségi osztályt.

figyu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük