Sorting by

×

Ángyán József, a balliberális “elhajlással” nehezen vádolható volt államtitkár megtörte a csendet

Ángyán József a Fudan-botrány miatt törte meg önként vállalt hallgatását, ami önmagában jelzésértékű, azt mutatja, milyen iszonyatos, megalázó ütés készülődik hazánk ellen. A balliberális “elhajlással” nehezen vádolható volt államtitkár bírálata kőkemény, és levele tűpontosan visszatükrözi az egész helyzet abszurd mivoltát – írta Szél Bernadett közösségi oldalán.

“a professzor, aki nem kért a mézezett pórázból, és elhagyta a Nemzeti Együttműködés Rendszerét”

Eszembe is juttatta, -folytatta Szél- hogy Fudan kapcsán azt sem felejthetjük el, hogy 2014 márciusában még a parlament szavazott a borzalmas paksi hitelről, 7 évvel később tavasszal viszont nem hogy nem szavaztunk a projekt “testvéréről”, a kínai vasút hiteléről, de még kiperelni (!) sem tudtam a bíróságon — a kínai egyetem érkeztetésének terve pedig már csupán egy, a kormány szándékaival ellentétesen kiszivárgott információból kinőtt botrány, a magyar parlament a közelébe sem kerülhetett a döntéshozatalnak. Minden, minden létező ellenállásra szükség van!

Köszönjük, Tanár Úr a kiállást!

Ángyán József a fején találta a szöget

“Egyetért-e Ön azzal, hogy 31 évvel a rendszerváltás és 17 évvel az EU-csatlakozás után

  • az a sanghaji Fudan egyetem, a Kínai Kommunista Párt elitegyeteme létesítsen Budapesten, 520 ezer négyzetméteren, részben a tervezett ferencvárosi, 12 ezres kollégiumi negyed, a Budapest Diákváros helyén, 4-5 karból álló, 5-6 ezer hallgatót és mintegy 500 oktatót befogadó önálló egyetemi campust, amely egyetem
  • együttműködik a kínai hírszerzéssel, külön kémiskolát működtet, és a Kínai Kommunista Párt elitképzőjeként tanárainak és hallgatóinak legalább negyede párttag?
  • alig két éve chartájában a gondolat- és kutatási szabadságról szóló részeket a Kínai Kommunista Párt iránti hűségnyilatkozattal helyettesítette?
  • kinyilvánította, hogy az egyetem alapvető vezetője a KKP egyetemi bizottsága?
  • ahol a párt iránymutatásainak megfelelően az oktatás és kutatás nem érintheti egyebek mellett az alkotmányos demokrácia, a civil társadalom, a sajtószabadság, a KKP bírálata, a kínai szocializmus nehézségei és az emberi jogok területeit? (…)
  • már 2024-től Fudan Hungary Egyetem néven működjön, amit – a magyar állam alóli egyetem-kiszervezések mintájára – egy kínai-magyar vagyonkezelő alapítvány hoz létre és tart majd fenn?

Ángyán József a Fudan-botrány miatt törte meg önként vállalt hallgatását, ami önmagában jelzésértékű, azt mutatja, milyen iszonyatos, megalázó ütés készülődik hazánk ellen.”

-írta a képviselő.

A teljes anyagot itt és itt olvashatja.

 

ángyán

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.