Mégiscsak ugrik a felüljáró a Nyugati térről. Úgy tűnik, Tarlós István legalább a választási kampány kedvéért megpróbál valami nyomot hagyni a város arcán. 


Építeni? Ugyan már, bontani most a sikk!

Hosszabb ideje ízlelgeti a város vezetése, az egykori Marx, ma Nyugati téri felüljáró lebontásának tervét, mert – és most tessenek figyelni – nem szép, nem úgy, mint például a csili-vili Nemzeti Színház a város peremén, amit a főnöke első regnálása alatt erőltetett ki. Na szóval, már olyan áron is elbontották volna a felüljárót, hogy helyette aluljárót építenek, vagyis ők is elismerik, hogy szükség van rá, azaz volt egészen addig, amíg most:

“a tervezést végző FŐMTERV a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának legutóbbi ülésén olyan javaslatot terjesztett elő, amely szerint mégis megoldható a szintbeli keresztezés, a felüljáró nélkül, ezt a döntést a közfejlesztési tanács elfogadta. “

– jelentette be a főpolgármester a Kossuth rádióban szerdán, mind eközben persze elismerte, hogy kemény dolog lesz megoldani a 4-es, 6-os villamosok zavartalan közlekedését, de egyben el is tolta magától a problémát azzal, hogy azt monda, ez legyen a szakemberek gondja.

A döntést persze

még a Fővárosi Közgyűlésnek és a kormánynak is jóvá kell hagynia, de Tarlós szerint ezek eddig még minden, a Fővárosi Közfejlesztési Tanács által eléjük terjesztett határozatot jóváhagytak.


Amennyiben a  kétszer egysávos, 420 méter hosszú 1981. november 10-én a forgalomnak átadott felüljáró elbontása megvalósul, akkor nemcsak a Nyugat teret, de az egész belváros közlekedését újra kell gondolni, és a nulláról megszervezni, márpedig az utóbbi évek bebizonyították, hogy a forgalomszervezés nem erőssége a városvezetésének.

Bővebben a témáról itt olvashat!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét