Ha a katolikus egyház is rábólint, fogamzásgátlót kaphatnak az apácák. Nyomós oka van az intézkedésnek. Az életüket védik.
[mnky_ads id=”3427″]

Hatalmas árat fizetnek önmegtartóztató életmódjukért Krisztus menyasszonyai. A gyermektelenség ugyanis nagyban növeli az emlő-, petefészek- és méhdaganatok kialakulási esélyét. Ezt megelőzendő, fogamzásgátló tablettát adnának nekik – adta hírül egy orvosi szaklap.

A Melbourne Egyetem kutatói régóta sejtett kockázatokra hívják fel a figyelmet.

Kutatásaikkal igazolták, hogy a gyermektelenség nagyban növeli az emlő-, petefészek- és méhdaganatok kialakulási esélyét – adta hírül az egeszsegkalauz.hu.

A fokozott kockázat hátterében a kutatók szerint az áll, hogy a gyermektelen nők sokkal több menstruációs cikluson esnek át, ami növeli bizonyos ráktípusok kialakulásának esélyét. Az apácáknak azonban – elvileg – van lehetőségük a rájuk veselkedő betegségek megelőzésére – derült ki több kutatási eredményből is.
[mnky_ads id=”3390″]
Rájöttek  ugyanis, hogy a fogamzásgátló tabletta szedése csökkenti a petefészek- és méhdaganatok kialakulási esélyeit az emlőrákra való hajlam növelése nélkül.

Ausztrál tudósok állítják, a vatikáni tiltás ellenére létezik egy VI. Pál pápa által írt dokumentum, a Humanae Vitae enciklika, amely alapján engedélyezni lehetne az apácák számára is a fogamzásgátló szedését. A Melbourne Egyetem szakértői cikkükben úgy fogalmaznak:

A katolikus egyház a fogamzásgátlás minden fajtáját tiltja, kivéve az önmegtartóztatást.

Bár az 1968-ban íródott Humanae Vitae sehol nem említi az apácákat, azt írja, hogy

“az egyház által nem tekinthető hitellenesnek semmiféle kezelési módszer, amivel szervi problémákat orvosolnak, még akkor sem, ha annak fogamzásgátló hatása van”.

Ha a katolikus egyház engedélyezné a fogamzásgátló tabletta szedését az apácáknak, azzal jelentősen csökkenthetővé válna a különböző rákos megbetegedések előfordulása.
[mnky_ads id=”4668″][mnky_ads id=”4670″]
A cikkből kiderül, hogy az apácák között sűrűbben előforduló emlődaganatokról már 1713-ban feljegyzést készített egy olasz orvos.

Hasonló téma:

Önnek is a hiánylistán van a gyógyszere? Mutatjuk, hogyan szerezheti be

[mnky_ads id=”4674″][mnky_ads id=”4666″]

4 HOZZÁSZÓLÁS

  1. De miért gond ha meghalnak? Mennek a főnökhöz! Az meg jó! De eddig elég volt a szentkép a párna alá, és meggyógyultak.

  2. Miért kell az ilyen jellegü önmegtartóztatás? A gondviselés a sexet külön ajándékba adta az emberiségnek.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét