Szombat reggel 10 órára hirdettek demonstrációt a dolgozói érdekképviseleték és a munkásokkal szolidaritást vállaló szervezetek a rabszolgatörvény néven elhíresült, a munka törvénykönyvének módosítást célzó törvényjavaslat ellen várhatóan több ezres tömeg vonul ma Budapest utcáira.


Frissítés!

A rendőrök ellentétben a tüntetőkkel  megszervezték magukat. Az emberek lassan elszállingóznak, egyre kevesebben vannak téren. A Kossuth tér környéke  elcsendesedik. A szakszervezetek a demonstráció, és az ellenállás folytatását ígérik.  Mi is elköszönünk. Köszönjük velünk követte az eseményeket.

Összecsapás nézze velnük!

Maradjon velünk hamarosan kezdődnek a beszédek!!!!

Vasasok és sok más szervezetten érkezett munkáscsoport óriási hangulatot csinálta az útvonalon végig.. Dobok dudák fütty skandálás. Legnagyobb tapsok a sztrájk és rendszerváltást jelszavakra voltak . 11-kor kb. 100 DK-s a 4 es villamos elé állt.  A rendőrök  letolták a békés de konok csoportot de a forgalom már akadozott. Látványosan nőtt a tömeg a körút felől. Érezhető a feszültség,  nagyon elküldték Orban rezsimjét. Ahogy egy hajléktalan szónok nevezte őket Ali baba és a 40 rabló.


Az ok

Kósa Lajos és Szatmáry Kristóf fideszes képviselők november végén nyújtották be a „rabszolgatörvény” néven elhíresült törvényjavaslatot, melynek elfogadása esetén évente 250-ről 400 órára nőhet a kiróható túlórák száma, ami 2,5 hónapnyi túlmunkát jelentene a munkavállalóknak, 6 napos munkahetekkel számolva.

Most figyeljen! Tényleg erre szavazott? Szombaton a Kossuth térre kiteszik a “zárva” táblát!

A rugalmas szerződésben foglalkoztatottak számára a munkaidőkeretet 12 hónapról 36 hónapra módosítanák, így csak 2,5-3 év múltával kellene kifizetni visszamenőleg a túlóráikat. A megmozdulást a merce.hu jóvoltából Ön is követheti, bár a szervezők inkább azt ajánlják, hogy vegyen sapkát, sálat és tartson velük!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét