Mutassuk meg Orbán Viktor kormányának, hogy milyen az, mikor a magyarok érdemben tiltakoznak, és kívánjunk együtt boldog karácsonyt a Miniszterelnök Úrnak! – írták az esemény közösségi oldalán.

Frissítés!

Bementek a tüntetők képviselői a székházba. A rendőrök szerint

- Hirdetés -

Lökdösődés

Folytatódik a lökdösődés az MTVA épülete előtt. Élőben a Mércén! Tudósításunk itt olvasható: https://merce.hu/2018/12/16/vasarnap-tuntetes-rabszolgatorveny-budapest-videk-kulfold/

Gepostet von Mérce am Sonntag, 16. Dezember 2018

“Elvesztette békés jellegét” – tüntetés 21.12

Orbán hírhedt lett! – A világsajtó helyszíni tudósítókkal erősítve közvetíti a tüntetést

Frissítés

Az első szónok Székely Tamás, a Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke azt mondta: „Ez a kormány figyelmeztetésünk ellenére semmibe vesz minket, dolgozókat, és kiszolgáltatja azokat, akiket éppen meg kellene védenie.”, Öt követte a politikusnők sora, akik valamennyien az egységről beszéltek. A tömeg együtt skandálta  a DK-s Vadai Ágnessel, hogy:

“ELEGÜNK VAN!!!”

A tömeg megérkezett a színpadhoz, annyian vannak, hogy még környező utcák is megteltek

A tömeg elindult a Hősök teréről. A szervezők arra kérték a vonulókat, folyamatosan haladjon a menet, és az oktogonon se álljanak meg, valamint,  hogy ne hagyják magukat provokálni, és békésen, de hangosan tiltakozzanak. A  menetben  látni a legtöbb ellenzéki párt zászlaját. 

A Jobbik a Lánchídon vonul, majd HÉV-re száll. Élőben a Mércén! Percről-percre tudósításunk: https://merce.hu/2018/12/16/vasarnap-tuntetes-rabszolgatorveny-budapest-videk-kulfold/

Gepostet von Mérce am Sonntag, 16. Dezember 2018

 

A rendőrsorfal elé vonul a tömeg a Kossuth téren. Élőben a Mércén!

Gepostet von Mérce am Sonntag, 16. Dezember 2018

,,Boldog karácsonyt miniszterelnök úr"

Gepostet von Zoom.hu am Sonntag, 16. Dezember 2018

Eljött az idő!

A terv szerint a gyülekező után, az Andrássy úton az Oktogon felé indul a tömeg, majd a Teréz körúton a Nyugati térig vonulnak. A Nyugati tértől a Bajcsy-Zsilinszky úton befordulva az Alkotmány utca végén felállított színpadhoz érkeznek, ahol a felszólalók beszédei után lezárul a gyűlés.

Vasárnapi tüntetés-naptár – forrong az ország…..

A szervezők azt kérték, hogy a tüntetésre mindenki hozzon magával magyar- és EU zászlókat, és a békés tiltakozás jeléül fehér szalagot, sapkát, sálat!

A szabadságharcoknak mindig van egy jelképe: 1848-ban a kokárda, 1956-ban pedig a lyukas zászló volt nekünk az, ami összekötötte az embereket: fiatalt öreggel, jobboldalit baloldalival. Párizsban most a sárgamellényesek kényszerítették térdre a hatalmat. Legyen a mi tüntetéssorozatunk jelképe a fehér sál és a fehér sapka. Legyen fehér, mert ez a béke színe. A legtisztább, ami a fény teljes spektrumát változatlanul veri vissza.  És legyen sapka, mert a hatalomnak mindegy, hogy van rajtad sapka vagy nincs, ha az útjában állsz, eltipor. (Homonnai Gergely)

A kiváltó ok

2018. december 12-én egy botrányba fulladt ülésen a Fidesz-KDNP-s parlamenti többség elfogadta a rabszolgatörvény néven elhíresült törvénymódosítást, amely a dolgozói túlórakeretet 250 óráról 400 órára emeli. Ugyanezen az ülésen megszavazták a magyar igazságszolgáltatás függetlenségének végét jelentő közigazgatási különbíróságok létrehozását.

A magyar emberek már aznap délután spontán tüntetésen tiltakoztak a magyar munkavállalók érdekeit és a magyar demokráciát súlyosan sértő két törvény ellen. Gulyás Gergely, a miniszterelnökséget vezető miniszter a másnap tartott kormányinfón úgy fogalmazott: “Nincs érdemi társadalmi tiltakozás a jogszabállyal szemben” ezért a kormány nem hátrál meg.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét