Apa, kezdődik! A "Le az adók 75%-ával Párt" is indul az előválasztáson - Városi Kurír

Sorting by

×

Apa, kezdődik! A “Le az adók 75%-ával Párt” is indul az előválasztáson

Nem csak létezik, de miniszterelnök-jelölt jelölttel is előállt a Le az adók 75%-ával Párt. Nem kevesebbet kínálnak követőiknek, mint amit oly találóan a nevük is elárul. Közleményükből némileg több információval gazdagodhat, aki beleolvas.

Hirdetés

Nem árulnak zsákba cicát: céljuk, népszerűsíteni a Le az Adók 75%-ával Párt brandet

Weboldalukat átnézve kiderül, hogy frontemberük, aki beszállni készül az előválasztásba: Ecsenyi Áron, politikai ideológiájuk a libertarianizmus. (A libertarianizmus azoknak a politikafilozófiai ágazatoknak és mozgalmaknak a gyűjteménye, amelyek a szabadságot teszik a legfőbb elvüknek. A libertáriusok a politikai szabadságot és függetlenséget, a választási szabadságot, az önkéntes társulást és az egyéni ítélethozatalt hirdetik az államhatalommal szemben, az állam méretével kapcsolatban viszont eltérő nézeteket vallanak. Néhányuk teljesen meg akarja szüntetni az államot (anarcho-kapitalizmus), néhányan csak egészen minimális, „éjjeliőr” szerepre akarják szorítani azt (minarchizmus). A libertarianizmus szó az autoritarizmus szó ellentéte.)

Ecsenyi mer nagyot álmodni

Megalakulásukkor -2020 októberében- azt nyilatkozta, hogy

Van is a programunkra igény; a szavazók legalább fele látens támogatója annak a programunknak, hogy lemondhatóak legyen az állami szolgáltatások nagy része.

Most azért hozzátette, biztos, ami tuti:

Az aktivisták munkáját meg fogjuk fizetni az adományokból.

Arról, hogy mit is akar a fent nevezett és támogatói:

  • MEGSZŰNIK / OPCIONÁLISSÁ VÁLIK 55 ADÓNEM: Az első ciklusban a munkát terhelő adónemek (pl. szocho, szja) befizetése válik opcionálissá. Ennek megfelelően minden állampolgár nyilatkozhat, hogy az összes munkát terhelő adót – átlagosan havi 130 ezer forintot – ő veszi-e át. Ebből a pénzből szabadon eldöntheti, hogy mennyit szán nyugdíj- és, egészségbiztosításra, közmédiára, sportra valamint vallásra! Ezeket eddig a polgár a megkérdezése és jóváhagyása nélkül finanszírozta, de ezzel a nyilatkozattal ezen kötelezettsége megszűnik és 100-200 ezerrel nő a fizetése, ami felett kizárólag Ő fog rendelkezni!
  • EGYEDÜL 3 ADÓNEM MARAD: Az ÁFA, a telekadó és a környezetterhelési díj megmarad. Magyarországon ezek maximálisan fedezik a nyugdíjak, fogyatékkal élők, alap-kutatói hálózatok, rend- és tűzvédelmi, valamint bírói szervezetek költségeit. Költségvetési célunk, hogy az állami bevételek együtt 9000 milliárd HUF / év körül, a kiadások pedig 8950 milliárd HUF / év körül alakuljanak. Költségvetési-kiigazítás céljából csak ezek a tételek jogosíthatnák fel az államot államkötvények kibocsátására.
  • KONCESSZIÓK, MONOPÓLIUMOK FELSZÁMOLÁSA: Megszüntetjük az alábbi intézményeket: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal, Egyenlő Bánásmód Hatóság, Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat, Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal, Nemzeti Akkreditáló Hatóság. Megszűnnek továbbá: Látványberuházások, TAO, Szerencsejáték koncesszió, Dohány termékek forgalmazásának koncessziója, Taxi, Busz és személyszállítási koncesszió, Fémkereskedés koncessziója, Agrárkamara által támogatott kartellek és árszabályozási lehetőségei. Átalakítjuk a nemzeti valuta és a bankrendszer koncesszióját; törvényileg és intézményileg támogatni fogjuk az Euróhoz / Dollárhoz igazított árfolyamú, decentralizált kriptodevizák elfogadását és az azokkal való kereskedést, illetve a rájuk épülő fintech szolgáltatásokat és a szabad bankrendszer kiépítését.
  • DECENTRALIZÁCIÓ: Elosztott adatbázisrendszert vezetünk be a hivatali intézményekbe; ennek alapjául az észt modellt használjuk. Az önkormányzati és járási jogköröket bővítjük az iparűzési, közlekedési és környezetterhelési költségek terén. Közlekedési vállalatokat, Postát, Egészségügyi szolgáltatásokat értékesítjük az ott dolgozók és az önkormányzatok számára. Független egészség-, nyugdíj-, pénzügyi- és életbiztosító társaságok létesítését támogatjuk. Pártképviselet Parlamentbe való bejutási küszöbét eltöröljük.
  • SZABADSÁG: Szabad, önvédelmi célú fegyvertartás. Magánnyugdíj pénztári tevékenység befektetési szabadsága; betéteikkel szabadon kereskedhetnek (erre 2010 előtt egyáltalán nem volt lehetőségük sem). Garantáljuk a magán egészségbiztosítók szabad versenyét. Lehetővé fogjuk tenni a magániskolák teljes tanszabadságát. A jelenlegi bérminimum követelménye alatti munkavállalást engedélyezzük. Lehetővé tesszük az orvosi marihuána szabad forgalmazását és termesztését.
  • VERSENYKÉPES OKTATÁS: Támogatjuk a magániskolák alapítását. Az adókból finanszírozott felsőoktatási alapokat szabadon választható diákhitel-konstrukciókra cseréljük, amelyek versenyképes, független pénzügyi szolgáltatások lesznek. (Forrás)

Ecsenyi Áron is beszállt az előválasztásba

“Mivel az előválasztási szabályok nem tartalmazzák, hogy jobboldali nem indulhat, ezért élünk is ezzel a lehetőséggel. A miniszterelnök jelölteknek 20 000 aláírást kell gyűjtenie fő szabály szerint, ehhez pedig elég aktivistánk van – noha mi nem adófizetői pénzekből gazdálkodunk, mint a Fidesz-DK-Momentum-stb.

Az előválasztás informálisan csak a fideszeseket zárja ki az indulásból, ami inkább tűnik egy belső baloldali érdekharcnak, mintsem ideológiai elvárásnak, hiszen a Fidesz is baloldali.

“A CSOK, a magánnyugdíj államosítás, a közmunka és az európai léptékben is csúcstartó munkát terhelő adók és paternalizmus miatt nyilvánvalóan komolytalanság lenne a jobboldali jelzővel kitüntetni a kormány pártot. Ugyanakkor fontos lenne, hogy már az előválasztáson megjelenjen olyan jelölt, aki tényleg jobboldali értékeket képvisel. Ezért indítjuk Ecsenyi Áront.”

Pártunk fő célja, hogy az állami szolgáltatások lemondhatóak legyenek, havi több, mint 100 ezer forintnyi adótól mentesítve a dolgozó embert.”

– írták közleményükben.

Kapcsolódó

Adalék Ecsenyiről

Ahogy a Media1  elsőként megírta, próbaideje alatt elbocsátották Ecsenyi Áront, a bíróságon hivatalosan Levesbe az Adók 75 Százalékával néven bejegyzett, a honlapján magát Le az Adók 75 százalékával (LA75) néven emlegető, pilisborosjenői központú, tavaly alapított libertárius párt elnökét, aki mintegy két héten át újságíróként dolgozott az Indexnél mielőtt munkaviszonya megszüntetését kezdeményezte volna az Index.hu Zrt.

Beszámoltak arról is, hogy az Indexnél azt a tájékoztatást kaptuk, hogy nem Ecsenyi pártelnöki tisztsége miatt történt az elbocsátás, arról ugyanis elmondásuk szerint nem tudtak, hanem mert a próbaidő alatt kiderült, hogy nem találkoztak a szakmai elvárásaik egymással. Megírták azt is, hogy a pártelnök korábban már az Azonnali.hu-n, a Mandineren és a PestiSrácokon is jelentkezett néhány írással.

Az Azonnali.hu közölt interjút az elbocsátott indexes munkatárssal, amiben a pártelnök-újságíró elfogultnak tartotta a Dull-féle régi Indexet. Az interjúban Ecsenyi azt mesélte, hogy úgy került az Indexhez, hogy

„amikor kitört a hónapokig elnyújtott ricsaj Dull Szabolcs körül, nekem a napnál is világosabb volt a hosszas alkudozásokról szivárgó hírekből, hogy itt nem egy előre eltervezett akció zajlik, hanem szervezeti anomáliák vannak – például túl sok embert alkalmazott Dull –, amit a volt főszerkesztő megpróbált politikai köntösbe csomagolva eladni.”

A pártelnök az Országház épületében okozott korábban kisebbfajta balhét, majd videófelvételt is közzétett a történtekről:

További részleteket ide kattintva tudhat meg a pártvezérről.

 

 

adók

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.