Apassionata egy fél órára, és már potyog is a tojás

Már megint mit fundáltak ki a brit tudósok? Heti témájuk a tojás és a zene kapcsolata volt. Feketén-fehéren kimutatták, hogy a tyúkoknak kitűnő a hallásuk, és érzékenyen képesek differenciálni a hangok típusai között.

Ó, Für Elise Beethoventől? Tojnak gyönyörűségükben!

A Bristoli Egyetem kutatói azt vizsgálták, hogy van-e bármi köze a baromfinépnek az emberi zenéhez.

Kiderült, hogy nagyon is megfelelnek nekik az emberi zenetörténet nagyságai. Ha szól a zene, sokkal lelkesebben tojnak a tyúkok, mint olyankor, ha csend honol a kotlósok felett, és csak a saját kotkodácsolásukat hallgathatják.

A Boldog Tojások (Happy Eggs) nevű brit cég mindjárt kapott is az eredményen, és úgy intézte, hogy zenés környezetben élhessenek a szárnyasaik.

A cég missziója szerint a boldog baromfi többet és ízletesebbet tojik, így a Happy Eggs vásárlói is boldogabbak lesznek! Márpedig, ha ehhez műélvezet kell, annak sincs akadálya.

A baromfiólakban tehát megszólaltak Lady Gaga, Beyoncé és a Queen legjobb zenéi – de a kísérletet egyúttal Bach, Beethoven és Mozart muzsikájával is elkezdték.

A zenés baromfitartás eredménye meghökkentő volt: azonnal csaknem 160 százalékosra emelkedett a tojáshozam!

A másik meglepetés sem váratott magára: tojáshalmok bizonyították, hogy a pipik a komolyzenére teljesítettek a legjobban. A klasszikus zeneszerzők közül pedig egyértelműen Beethoven a leghatásosabb.

Forrás: The Journal.co.uk

Még egy kis állatság

Hányatott múltú kutya – új gazdánál

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük