Apropó Dobrev! Bizakodó optimizmus

Kevés a racionalitás, hit nélkül nem megy és, hogy Dobrev Klárának hitből is van, mi sem bizonyítja jobban, mint legutóbbi Facebook bejegyzése, a kormányváltásról, és akkor itt van még a magyar pártpolitika női csúcs-hatosa.

Út a kormányváltásig

Tudjátok miért vagyok biztos a jövő évi kormányváltásban? Mert egyre jobban látom, hogy az ellenzéki sokaságot sokkal több minden köti össze, mint ami szétválasztja. A hétvégén erről is beszélgettünk Potocskáné Kőrösi Anitaval, aki Siófok és környéken fogja megmutatni, hogy a politika igenis nőknek való. Vele és sok más kiváló egyéni képviselőjelölttel fogunk győzni, kormányt váltani, egy jobb Magyarországot építeni!

Nők a politika élvonalából

1. Cseh Katalin
Cseh Katalin orvosnak és egészségügyi közgazdásznak tanult. Dolgozott szülész-nőgyógyász rezidens orvosként. A Momentum Mozgalomnak kezdettektől fogva a tagja. Bizonyította már, hogy listavezetőként remek választás, ugyanis a Momentum két képviselőt is küldhetett 2019-ben az EP-be Cseh Katalin vezetésével. Pártjának sikere tehát kétségtelenül jelentős részben neki köszönhető.

2. Dobrev Klára
Az utóbbi időben talán Dobrev Klára neve merül fel a leggyakrabban, ha a női miniszterelnök-jelölt személye kerül szóba. Ez nem is csoda. A Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője, az EP alelnöke politikai szerepvállalását követően gyorsan nagy sikereket könyvelhetett el. Dobrev 2019-ben az európai parlamenti kampányban kerület előtérbe. A május 26-i választásokon pedig bebizonyosodott, hogy ez nagyon jó döntés volt. Vezetésével 4 képviselőt küldhettek az EP-be. Lehet, hogy hasonlóan jó döntés lenne 2022-ben az országgyűlési választásokon miniszterelnök-jelöltként is megmérettetni magát?

3. Donáth Anna
Donáth Anna már a NOlimpia-kampány idején a Momentum Mozgalom elnökségi tagja volt. Mégis, neve a rabszolgatörvény-ellenes tüntetéseken vállt országosan ismertté. Akkor egy füstgránátozás miatt rendőrségi eljárás alá vonták. Már akkor látszott, Donáth Anna személyében egy újabb nagyon bátor női politikussal gazdagodott a hazai közélet. A 2019. májusi európai parlamenti választásokon képviselővé választották. Azóta az Európai Parlamentben bizonyítja, hogyan lehet hatékonyan és hajthatatlanul küzdeni a Orbán-féle önkény ellen. Mára már megválasztották a lemondott Fekete-Győr András helyett a párt elnökévé.

4. Kunhalmi Ágnes
A Magyar Szocialista Párt egyik legfontosabb arca. Már 2010-től kezdve elnökségi tag a pártban. Oktatáspolitikus, 2014-től pedig országgyűlési képviselőként is kérlelhetetlen ellenfele az elnyomó Fidesz-rezsimnek. Az évek során bőven kapott aljas támadásokat a Fidesztől. De jól látható módon mit sem értek ezek, Kunhalmi ugyanis továbbra is töretlenül küzd egy igazságosabb Magyarországért, most már mint a párt társelnöke.

5. Szél Bernadett
Szél vette át Schiffer Andrástól a Lehet Más a Politika vezetését. A 2018-as országgyűlési választáson pedig már Ő volt a párt miniszterelnök-jelöltje. Ez olyannyira jó döntésnek bizonyult, hogy az LMP történelme legjobb eredményét érte el a választáson, neki azonban el kellett hagynia a pártot. Szél Bernadett azóta független országgyűlési képviselőként dolgozik. Sőt, nagybetűvel DOLGOZIK. Független képviselőként olyan sikereket ért el, amiknek frakcióval rendelkező pártok is a csodájára járnak. Olyan energiával, és bátorsággal vetette bele magát a képviselői munkába, hogy mára az ország egyik legsikeresebb képviselőjének mondható.

6. Vadai Ágnes
A Demokratikus Koalíció alelnöke, országgyűlési képviselője hat nyelven beszél. A Fidesz 2010-es kormányra kerülése előtt volt már a Honvédelmi Bizottság, a Nemzetbiztonsági Bizottság és az Európai Ügyek Bizottságának tagja is. Egyértelműen hazánk egyik legjobb honvédelmi szakértője- írja az ezealényeg.hu.

 

One thought on “Apropó Dobrev! Bizakodó optimizmus

  • Kedvelem Donáth Annát, de értékelném – és okosabbnak, politikushoz méltóbbnak tartanám -, ha nem a médiában kritizálná MZP-t. Ha nem tudja elfogadni, hogy ő egy öntörvényű politikus, és a megnyilvánulásai igenis sokaknak tetszenek, és nem látja az iróniát és a tájékoztatási lehetőséget pl. a migránsszámlálóban, beszélje meg a min.e.nök jelölttel négyszemközt. Ne lázítson a közös jelölt ellen, én ezt nagyon károsnak találom. És igenis azt hiszem, hogy a FIDESZ ellen be kell vetni a saját fegyvereit is, kampányban nem tilosak az ilyen módszerek. Az ellenzéknek úgysem futja Pegasusra, nincs pénze magánnyomozókra, nincs jelen a nagy, országos médiában, MZP lépései azonban bekerülnek a köztudatba. Nehogy már a Momentum legyen az új SZDSZ! Az ellenzék mindegyik pártja fontos, és akár tetszik egyeseknek, akár nem, egy irányba kell húzniuk, különben folytatódik a szabad rablás. Néhány hasonló alibivizsgálattal, mint a most Völlner ellen /feltehetőleg a jogállamisági eljárás miatt/ megindult, amit majd jól elhúznak. /Vagy ha kell a pasast odadobják áldozatul, mert nekik első a lóvé./

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük