Sorting by

×

Arad-Makó: határon átnyúló közös kórházi fejlesztés

Uniós támogatással megvalósuló román-magyar projekt részeként korszerűsítik a makói kórház sebészeti és krónikus belgyógyászati osztályát, valamint a fertőző betegségek megelőzését segítő eszközöket vásárolnak.

A makói egészségügyi intézmény az Arad Megyei Tanáccsal közösen nyert támogatást a fertőző betegségek és a kórházi fertőzések közös megelőzésére és monitorozására. A projekt teljes költségvetése 3 millió euró (mintegy 1 milliárd forint), ebből

1,2 millió euró jut a makói intézményre

A beruházás meghatározó része a makói sebészeti osztály korszerűsítése és a krónikus belgyógyászati osztály felújítása.

A sebészeti részleget teljes egészében felújítják, fürdőszobás kórtermeket alakítanak ki, megújulnak a gépészeti berendezések, új erős- és gyengeáram-hálózatot építenek ki, és kicserélik a homlokzati nyílászárókat. A beruházás végén a két osztály helyet cserél, így a belgyógyászaton korszerű hotelszolgálattal rendelkező részlegben láthatják el a betegeket.

A projekt része a két intézményben takarító és fertőtlenítő eszközök, kézhigiénés és takarítást ellenőrző rendszerek beszerzése, a takarítók szakmai képzése, valamint egy gyermekek és felnőttek kézmosással kapcsolatos ismereteit bővítő program is.

Makó

A makói kórházba már megérkeztek az első beszerzések

16 takarítókocsi, kézhigiénés ellenőrző rendszer és egy Hand In Scan-berendezés, amely segítségével jól oktatható és bemutatható a helyes kézmosás folyamata gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, emellett a dolgozók kézmosási szokásainak monitorozására is használják majd a készüléket.

(Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ)

Kapcsolódó

Makó

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.