Városi kurír
A napi fontos.

Budapest ARCvesztése – Legyen a helyszín a Szent István park

Kinek van ennyire útjában az ARC kiállítás?

0 662

Az Ötvehhatosok teréről kiebrudalt, eddig 18 alkalommal megrendezett ARC kiállítás a Facebookon jelentette be, az  idén Zuglóban láthatjuk. A kiállítás megrendezéséhez idén először nem járult hozzá az állami tulajdonú Városligeti Zrt. A cég februári elutasító válaszában azt írta, a Városligetben a túl sok építkezés miatt nincs most hely a kiállítás számára.

Szerdán még úgy tűnt….

Az ARC vasárnapi közleményéből még nem derült ki, konkrétan melyik területről folynak az egyeztetések:

“Az elmúlt hónapokban, több kezünkön tudjuk csak megszámolni, hány budapesti területtel és kezelőjével próbálkoztunk a 18. ARC kiállítás lehetséges helyszíneként. Pont olyan adottságokkal rendelkező lehetőség, mint a hagyományos helyszínünk, a Városliget és környéke egy sem akadt és hát a döntéshozókkal – már a kommunikáció – sem egyszerű manapság. Viszont most már elmondhatjuk, hogy van egy városrész és annak vezetősége, amely első pillanattól fogva pozitívan és együttműködően állt az ARC kiállítás ügyéhez. (Ezt ezúton is köszönjük a több százezer ARC kiállítás néző és kedvelő nevében!) Így ma már nyugodtan leírhatjuk, hogy az idei ARC kiállítás is – szinte – 100%, hogy Zuglóban lesz!”

Telt, múlt az idő…..

A szervezők csütörtöki Facebook-közleménye szerint azonban

Zugló önkormányzatának illetékes bizottsága végül mégsem támogatta a javaslatot, amelyet Karácsony Gergely polgármester terjesztett a képviselőtestület elé.

Kinek van útban ennyire az ARC?

Bakos Gábor, a kiállítás egyik szervezője a hvg.hu-nak nyilatkozott, ő úgy tudja, a javaslatot arra hivatkozva szavazta le a képviselőtestület, hogy az 13 családi ház nyugalmát zavarta volna. Bakos azt mondta, szívesen alkalmazkodtak volna a lakossági igényekhez.

A szervező úgy látja, a polgármester kabinetje továbbra is támogatja a kiállítást, gondolkodnak a megoldáson, és az is szóba került, hogy a polgármester él a vétó lehetőségével. Ezt a polgármester akkor teheti meg, ha úgy találja, hogy a testületi döntés sérti a kerület érdekeit. (Zugló képviselőtestülete bonyolult hely: Karácsony Gergely polgármesternek a többséghez a 2015-ös Együtt-es, PM-es, DK-s és MSZP-s összefogás képviselőinek támogatása mellett LMP-s, jobbikos, fideszes vagy a Civil Zugló nevű helyi csoport képviselőjének támogató szavazataira is szüksége van.)

A pályaművek egyébként már beérkeztek,

a zsűri ki is választotta azt a körülbelül 100-at, amit kiállítanának, ha lenne hol. A kiállítást eredetileg szeptember 1. és 29. között szerették volna megrendezni, Bakos szerint lehetséges, hogy csak később tudják.

A Városliget Zrt. még februárban közölte a szervezőkkel, hogy helyhiányra hivatkozva idén először nem adja meg az engedélyt a gyakran társadalom- és kormánykritikus műveket is bemutató kiállítás megszervezésére.

(forrás: merce.hu)

A Városi Kurír nem kiállításszervező cég, úgy, hogy csak kérdezzük:. a szervezők miért nem keresik meg Tórh Józsefet a XIII. kerület minden jó kezdeményezésre nyitott polgármesterét, hátha meg tudnának egyezni a helyszínben. Mi  – lehet, hogy csak hőguta agymenése következtében- akár a Szent István parkban is el tudnánk képzelni a kiállítást.

Van arcuk hozzá! Kitiltották az ARC kiállítást a nemzetivé tett Ligetből…

Leírás

Akár ez is tetszhet
Betöltés...

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom További információ