2019.04.18. Névnap: Andrea, Ilma

Budapest ARCvesztése – Legyen a helyszín a Szent István park 0 37

Van arcuk hozzá! Kitiltották az ARC kiállítást a nemzetivé tett Ligetből...

Az Ötvehhatosok teréről kiebrudalt, eddig 18 alkalommal megrendezett ARC kiállítás a Facebookon jelentette be, az  idén Zuglóban láthatjuk. A kiállítás megrendezéséhez idén először nem járult hozzá az állami tulajdonú Városligeti Zrt. A cég februári elutasító válaszában azt írta, a Városligetben a túl sok építkezés miatt nincs most hely a kiállítás számára.

Szerdán még úgy tűnt….

Az ARC vasárnapi közleményéből még nem derült ki, konkrétan melyik területről folynak az egyeztetések:

“Az elmúlt hónapokban, több kezünkön tudjuk csak megszámolni, hány budapesti területtel és kezelőjével próbálkoztunk a 18. ARC kiállítás lehetséges helyszíneként. Pont olyan adottságokkal rendelkező lehetőség, mint a hagyományos helyszínünk, a Városliget és környéke egy sem akadt és hát a döntéshozókkal – már a kommunikáció – sem egyszerű manapság. Viszont most már elmondhatjuk, hogy van egy városrész és annak vezetősége, amely első pillanattól fogva pozitívan és együttműködően állt az ARC kiállítás ügyéhez. (Ezt ezúton is köszönjük a több százezer ARC kiállítás néző és kedvelő nevében!) Így ma már nyugodtan leírhatjuk, hogy az idei ARC kiállítás is – szinte – 100%, hogy Zuglóban lesz!”


Telt, múlt az idő…..

A szervezők csütörtöki Facebook-közleménye szerint azonban

Zugló önkormányzatának illetékes bizottsága végül mégsem támogatta a javaslatot, amelyet Karácsony Gergely polgármester terjesztett a képviselőtestület elé.

Kinek van útban ennyire az ARC?

Bakos Gábor, a kiállítás egyik szervezője a hvg.hu-nak nyilatkozott, ő úgy tudja, a javaslatot arra hivatkozva szavazta le a képviselőtestület, hogy az 13 családi ház nyugalmát zavarta volna. Bakos azt mondta, szívesen alkalmazkodtak volna a lakossági igényekhez.

A szervező úgy látja, a polgármester kabinetje továbbra is támogatja a kiállítást, gondolkodnak a megoldáson, és az is szóba került, hogy a polgármester él a vétó lehetőségével. Ezt a polgármester akkor teheti meg, ha úgy találja, hogy a testületi döntés sérti a kerület érdekeit. (Zugló képviselőtestülete bonyolult hely: Karácsony Gergely polgármesternek a többséghez a 2015-ös Együtt-es, PM-es, DK-s és MSZP-s összefogás képviselőinek támogatása mellett LMP-s, jobbikos, fideszes vagy a Civil Zugló nevű helyi csoport képviselőjének támogató szavazataira is szüksége van.)

A pályaművek egyébként már beérkeztek,

a zsűri ki is választotta azt a körülbelül 100-at, amit kiállítanának, ha lenne hol. A kiállítást eredetileg szeptember 1. és 29. között szerették volna megrendezni, Bakos szerint lehetséges, hogy csak később tudják.

A Városliget Zrt. még februárban közölte a szervezőkkel, hogy helyhiányra hivatkozva idén először nem adja meg az engedélyt a gyakran társadalom- és kormánykritikus műveket is bemutató kiállítás megszervezésére.


(forrás: merce.hu)

A Városi Kurír nem kiállításszervező cég, úgy, hogy csak kérdezzük:. a szervezők miért nem keresik meg Tórh Józsefet a XIII. kerület minden jó kezdeményezésre nyitott polgármesterét, hátha meg tudnának egyezni a helyszínben. Mi  – lehet, hogy csak hőguta agymenése következtében- akár a Szent István parkban is el tudnánk képzelni a kiállítást.

Van arcuk hozzá! Kitiltották az ARC kiállítást a nemzetivé tett Ligetből…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × három =

Legfrissebb cikkeink

„A magyar kormány nemet mond az antiszemitizmusra!” – ezt maga Trócsányi jelentette ki, mint (i)gazságügyi miniszter, a Fidesz EP-listájának vezetője. …

Karácsony: arra kell szavazni, aki tényleges változást akar

Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd közös főpolgármester-jelöltje csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, a svéd fővárosban először fejlesztették a közösségi …

támogatási alap - pénzcsap elzárva

Miközben a környező országokban emelkednek a bérek, addig Magyarországon csak a szavak szintjén nő a jólét. A magyar átlagbérre vonatkozó …

ujsagirok

Tizennégy helyet zuhant Magyarország a sajtószabadság-listán. Már a 87. helyen tartunk a 180 országot vizsgáló jegyzékben. A maradék kritikus sajtó …

Megosztás

Szerintem ez érdekelhet téged: Budapest ARCvesztése - Legyen a helyszín a Szent István park!
Kattints ide a cikkért: https://varosikurir.hu/arc-volt-de-lesz-e-kinek-van-ennyire-utjaban-a-plakatkiallitas/