Armageddon? Zombi apokalipszis? Vagy mi a tököm? – Tisztelet a kivételnek, de; ti nem látjátok, mi van itt?

Huh gyerekek. Ez azért kemény na. Ez azért most kemény. Tudjátok, azon gondolkodom, hogy mi lett ebből a nemzetből. Hova tűntek azok, akik együttesen felismertek egy hatalmas nemzeti problémát, és ’56-ban összefogva tettek ellene, méghozzá olyan elképesztő bátorsággal, hogy világszerte ismerik a forradalmunk történetét.

Most itt mi történt 63 év alatt?

Armageddon? Zombi apokalipszis? Vagy mi a tököm? Mintha nem ugyan az a nép lennénk, esküszöm. Én csak a nagyszüleim történeteiből, a történelemkönyvekből és a múzeumokból ismerem azt az időszakot, de mindig, mikor hallgatom, egy olyan érzés fog el, hogy „igen, ez a magyar szellem, ezek vagyunk mi.” És most mi van? Megvakultunk? És tisztelet a kivételnek, de; ti nem látjátok, mi van itt? Komolyan nem látjátok?

 • Nem látjátok, hogy nemhogy migráns nem akar ide bejönni, hanem még a magyar is kifele menekül innen. Hát Budapesten lakom lassan 4 éve emberek, és egy rohadt migránst nem láttam ez alatt a 4 év alatt. Az meg tuti, hogy egyik sem akart megerőszakolni, pedig nőből vagyok, nyáron rövid ruhában járok, és hál istennek nem okádják el magukat az emberek, ha rám néznek. Nem látjátok, hogy nem találkoztatok még ti sem habzó szájú migránshordával, akiknek a nyakában arany fuxon pici bombák lógnak?
 • Nem látjátok, hogy minimum 2 ember van a szoros ismeretségi körötökben, aki kivándorolt? És nekem ne mondjátok, hogy kalandvágy. Nem kalandvágy más országban elkezdeni dolgozni, többnyire kellően alantas munkát.
 • Nem látjátok, hogy a nyugdíjasok legnagyobb százaléka nem jön ki a nyugdíjából? Hát nagymamám ledolgozott 40 évet becsülettel, segített a városunk felépítésében és nem tudja megcsináltatni a fogait, mert nem fér bele a nyugdíjába. Mondom a fogait. Nem ajkat akar töltetni, nem egy harmadik szemet akar feltetetni brahiból, simán szeretne normálisan rágni.
 • Nem látjátok fiatalok, hogy havonta nem tudtok előrevezető összegeket félretenni?
 • Nem látjátok, hogy anyátokra szorultok még mindig, hogy a lakásvásárlás körülbelül annyira reális nektek SAJÁT zsebből az elkövetkezendő 10 évben, mint az, hogy ide migránsok akarnak ezrével bekuckózni, mert olyan fasza itt minden?
 • Nem látjátok fiatalok, hogy a diplomátok lassan szart sem ér, mert diákmunkásként egy gyorsétteremben arányában többet keresnek, mint ti, akik éveket tanultatok azért az egy rohadt papírért?
 • Nem látjátok, hogyha nem turkálóba mentek, akkor egy ruhaboltban a fizetésetek majdnem 10%-a egy rohadt farmer?
 • Hogy a zsemle is lassan 40 forint?
 • Hogy a benzin lassan annyira drága, hogy inkább lekocognék Pestről Újvárosba, mert úgy legalább a kondi bérletet is megspórolom, amit venni sem tudok, mert az is egy hónapra alsó hangon 10.000.
 • Nem látjátok, hogy gyermekekért cserébe hiteleket kell felvennetek ahhoz, hogy normális lakáshoz jussatok ebben az országban? És miközben te töltöd ki a papírt, hogy 5 év alatt le tudsz-e nyomni 3 gyermeket, addig túlságosan sokan 4 lakással is rendelkeznek az ország legdrágább városában, és mind a 4-et zsebpénz kiegészítés képen kiadják?
 • Nem látjátok, hogy luxuscikk lett az étterembe járás? A nyaralás pedig kiváltság?
 • Hogy két réteg lett az országban? Akiknek anya-apa tud állni mindent, és akiknek meg alig valamit? Egyedül meg a fiatal csak vegetálgat, mert nem viszi előre a keresete, ami HARMADA a külföldi MINIMÁLBÉRNEK.
 • Nem voltatok a környező országokban, hogy lássátok, hogy az itthoni árak konkrétan ikerpárjai a kinti áraknak?
 • Nem voltatok Pesten, hogy lássátok, hogy a külföldiek bazi nagy szatyrokkal rohangálnak, és olyan éttermekben ücsörögnek, amiknek te csak a kirakatán bámulsz be, ugyanis nekik röhejesen olcsó Magyarország? Nem beszélgettetek egy külföldivel sem, akik nevetve mondják, mennyire potom pénz itt lenniük nyaralgatni?
 • Ti is ilyen jókat röhögtök, mikor úgy döntötök, kiruciztok külföldre csak pár napra nézelődni, és rájöttök, mennyire kifingjátok az ottani árakat? Kétlem.

Emberek; elvesztettük a szemünket? Nem látunk? Vagy mi van itt?

De tudjátok, bár én se látnék, mint ti, akkor egy ilyen vasárnapi ikonikus eredmény után nem facsarodna meg a szívem ennyire, nem félteném az egykor büszkeségéről, bátorságáról, összetartásáról és rendíthetetlenségéről híres piciny országomat, mely régen nem viselte el az igazságtalanságot.

Kár, hogy én ezt a fajta Magyarországot csak mesékből és könyvekből ismerhetem.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük