Sorting by

×

Árpa Attila: „a magyar egészségügy egy kib*ott katasztrófa” – Győrfi Pál reagált….

Addig nincs baj, amíg nincs baj! De ha van….. Árpa Attilának szembesülnie kellett azzal, hogy ez utóbbi esetben messze nem igaz az orbáni kijelentés, mi szerint a magyar egészségügy úgy jó, ahogy van. Közösségi oldalán írta meg a színész, mi akasztotta ki.

Az orvosok előtt le a kalappal, de….

“Tegnap édesanyám elesett, beütötte a fejét. Sok vért veszített. 12-dik kerület. Azonnal mentőt hívtunk. A mentő 65 perccel később megérkezett. Aztán a fiumei úti kórházba vitték, át a városon. Nem, nem a Szent János kórházba, ami 5 percre volt a baleset helyszínétől. Miért? Mert a Szent Jánosban keddenként nem üzemel a sürgősségi. Egyszerűen nem értem.

Lehet, hogy Magyarország kurvára fejlődik és működik, és szarok rá, hogy most kinek a politikai nézeteit bántom ezzel, de a magyar egészségügy egy kibaszott katasztrófa. Minden tiszteletem az orovosoké, mentőké, ápolóké. Ők megtesznek mindent, ami tőlük telhető. Le a kalappal. De azok, akik hagyták, hogy ilyen szarban legyen és maradjon az egészségügyünk, na azok is várjanak majd 65 percet a mentőre, ha legközelebb baj van.”

Kapcsolódó

Győrfi-reakció

Szavaira Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője reagált, aki a Blikknek mesélte el, mi állt a hosszú várakozás mögött. Szerinte

“…a beteg állapota alapján legsürgősebb, életveszélyes esetekhez („P1-es prioritás”) rendszerint igen gyorsan, a pillanatnyi mentőkapacitás függvényében akár néhány percen belül megérkezik a mentő. A jelzett esetben a hívást fogadó mentésirányító a rendelkezésére álló információk alapján nem állapított meg közvetlen életveszélyt, az esetet a vonatkozó protokollnak megfelelően P2-es prioritású feladatként kezelte. A könnyebb fejsérülést szenvedett sérültet stabil állapotban a területileg illetékes, ügyeletes kórházba szállítottuk”.

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.