Árverésre kerülnek a még nem NER-újgazdagosított balatoni üdülők – Kalapács alatt az állami tulajdonban lévő maradék

Többször írtunk arról, hogy miként került és kerül folyamatosan “értő kézbe” a magyar tenger partja. Ami eddig állami tulajdonban volt, azt most szándékoznak elárverezni. Arra nem gondol a gondos állambátyó, hogy szeretett népe szívesen üdülne néhanapján, amikor rá kerülne a sor megfizethető áron a Balatonnál. Ez olyan szoci csökevény lenne, ami ugye pfujjjj!

Árverésen értékesíti balatoni üdülőit a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő

(MNV) Zrt., az első ütemben értékesítésre szánt üdülők összértéke meghaladja a 2,5 milliárd forintot – közölte az állami vagyonkezelő hétfőn az MTI-vel. Rém egyszerű lesz ezentúl vendégeskedni a NER-kedvenceknél, egyszerűen csak be kell jelentkezni egy Balaton-parti szállodába?!

Közleményükben ismertetik:

az MNV több ütemben kínálja eladásra a korábban üdültetési funkciójú ingatlanokat.

Az első ütemben hét önálló ingatlanra és egy ingatlancsomagra (Turizmus 1.) lehet licitálni, melyek november 19-től lesznek elérhetőek az Elektronikus Aukciós Rendszer (EAR) felületén (e-arveres.mnv.hu). Az értékesítés szabályait és az ingatlanok részletes adatait az árverési hirdetmény tartalmazza.

14 milliótól 1,7 milliárdig….

A kikiáltási árak széles spektrumon mozognak, ezért magánszemélyek is találhatnak elérhető áron üdülőt, ilyen például a 14,5 millió forintos balatonfüredi, vagy a vízparthoz közel fekvő, 35,1 millió forintos balatonszemesi ingatlan. A 100-200 millió forint közötti kikiáltási árról induló üdülők, üdülőkomplexumok a befektetők érdeklődésére tarthatnak számot,

az 1,74 milliárd forint kikiáltási áron meghirdetett Turizmus 1. elnevezésű csomag elemei pedig az idegenforgalmi portfólióbefektetők számára kínálnak lehetőséget

(Friss hírek >>>>>>>> )

A vagyonkezelő

az idén júniustól az eddig megszokott egyedi ingatlanértékesítés mellett – a piaci befektetői profilok sajátos ingatlanszükségletéhez igazodva – több, nagy értékű ingatlanokból álló, csomagszerű értékesítést indított, hogy olyan ingatlanok is gazdára találjanak, amelyek a korábbi értékesítési kísérlet során önállóan nem keltek el.

Az értékesítendő vagyonelemek nem látnak el közfeladatot, ezért állami tulajdonban tartásuk – az MNV portfóliótisztítási stratégiájával összhangban – sem vagyonpolitikai, sem költséghatékonysági szempontból nem indokolt.

Ez utóbbi megállapítással gondolom sokan vitatkoznának, hiszen a fentiek mellett a szociális érzékenység sem smafu. Az pedig amellett szól, hogy segítsük, aki rászorul.

Egy hozzászólás itt: “Árverésre kerülnek a még nem NER-újgazdagosított balatoni üdülők – Kalapács alatt az állami tulajdonban lévő maradék

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük