Sorting by

×

Asterix felszabadítja Willyt! – állatvédők világraszóló sikere – együttműködésből jeles

A francia Asterix vidámpark hétfőn bejelentette, hogy bezárja egyik fő attrakcióját, a Poseidon Színházat. Az 1989 óta működő vidámpark Poseidon színházában a látogatók delfineket és oroszlánfókákat láthattak, de az utóbbi időben nemzetközi állatvédő csoportok kereszttüzébe került az attrakció. A döntés megszületett.

Nem a törvény, a belátás a fontos

A francia törvényhozás hamarosan tárgyalja az új állatvédelmi törvényt, a park a döntést megelőzve határozta el az akvárium bezárását.
A delfinárium állatait máshová költöztetik. A pandémiát követő lezárások feloldása után, várhatóan április 3-án újra megnyíló Asterix vidámparkban nem lesz több állatbemutató a Poseidon színházban – mondta el a La Parisien napilapnak nyilatkozva a park igazgatója, Nicolas Kremer.

A döntést tulajdonképpen már három éve meghozták,

de szakértőkkel egyeztetve alaposan elő kellett készíteniük az állatok elhelyezését. A show 8 delfinje és 5 oroszlánfókája európai delfináriumokba kerül. Az állatok teljesen egészségesek, azonban mivel hosszú ideig éltek fogságban, már nem lehet őket visszaengedni a nyílt vizekbe. Az elszállításukra a következő hetekben kerül sor.
A Poseidon színház egyelőre bezár, de a vidámpark a jövőben egy új vizes műsort tervez a látogatók szórakoztatására. Az új programot jövőre szeretnék bemutatni.

A park története

A vidámpark a híre  francia képregénysorozat az Asterix világát és történeteit idézi meg.  Évente több mint kétmillió látogatóval a Parc Astérix az ország második legnagyobb vidámparkja a párizsi Disneyland és éves 14 milliós  látogatottsága után.

Az 1989-ben megnyílt park legnagyobb attrakciói a hullámvasútjai A Disneyland  1992-es megnyitása nagy hatással volt a Parc Astérixre, mivel a látogatottság 30% -kal, a bevétel pedig 19% -kal csökkent.  2018 novemberében bejelentették, hogy a park új, Multinaunch hullámvasutat épít, amelyet az Intamin gyárt , és amelyet 2023-ban nyitnak meg.

A park üzemeltetői reménykednek, hogy döntésükkel amellyel megszüntetik az állat számokat, nem vesztenek több látogatót, mint amennyit a döntés eredményezhet, az állatbarátok soraiból, akik eddig pontosan ezért mellőzték a park látogatását.

Kapcsolódó

asterix

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.