ÁSZ: “az információk nyilvánossá tétele jogosulatlan adatkezelést valósít meg, ami veszélyezteti a jogállam működését…” – össztűz a Kétfarkúakra

Úgy tűnik, a Állami Számvevőszék maximálisan teljesíti a kormányakaratot és nem elégszik meg azzal, hogy megvonja a támogatást a Magyar Kétfarkú Kutya párttól, ennél jóval tovább megy.

“….veszélyezteti a jogállam működését…”

Vasárnap az ÁSZ közleményt adott ki feltehetően arra reagálva, hogy a MKKP nyilvánosságra hozta a levélváltását a nagyhatalmú szervezettel. Ebben azt taglalják, hogy

Az ellenőrzött szervezetek részére megküldött jelentéstervezetek, valamint az abban lévő számvevőszéki megállapítások még tervezetek és nem nyilvánosak. A jelentéstervezetekben lévő megállapítások és egyéb információk nyilvánossá tétele jogosulatlan adatkezelést valósít meg, ami veszélyezteti a jogállam működését. Az ÁSZ minden megállapítását jelentésekbe foglalja, amelyeket az ellenőrzött szervezetek észrevételeinek értékelése után a lehető leghamarabb nyilvánosságra hoz.

A kétfarkúak közösségi oldalán az olvasható, hogy hiába akartak eleget tenni kötelezettségüknek, elektronikus úton ez lehetetlennek bizonyult, amit rögvest jeleztek és más adathordozón szerették volna beadni a kért temérdek dokumentumot, amit az ÁSZ nem fogadott be tőlük.

Mindenkire sor kerül, de egyenlő feltételekkel?

Az ÁSZ-közlemény leszögezi, hogy

A 2018. évi országgyűlési választás kampánypénzeinek törvényben előírt ellenőrzése keretében hét jelölő szervezet – a Demokratikus Koalíció, a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség – Kereszténydemokrata Néppárt, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Lehet Más a Politika, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, a Magyar Szocialista Párt és a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata – ellenőrzése van folyamatban.

Arról nem tesznek említést, hogy a kamupártoknak juttatott közpénzt miként kívánják visszaszedni, kimondottan az ellenzékinek kikáltottakkal keménykednek. Azt azért fontosnak tartották leszögezni, hogy eloszlassák a kételyeket, hogy

Az ÁSZ minden pártot azonos törvényi előírások alapján és eljárási szabályok szerint ellenőriz.

Ász-főtitkár: a számvevőszék számára nem léteznek ellenzéki, illetve kormánypártok – Akkor mégis mire véljük?

Mossák kezeiket, ők szóltak….

Az ÁSZ a hivatalos kampány megkezdése előtt, 2018. február 16-án tájékoztatót, mint segédletet tett közzé, amely az általános tudnivalók mellett bemutatja a számvevőszéki ellenőrzés szempontjait, az elszámoltatás általános követelményeit, valamint a minden érintett jelölő szervezetre egységesen vonatkozó törvényi előírásokat.

A Kétfarkú Kutya Párt szerint

Ezt ugye mind azért, mert 5 nap helyett csak 8 nap alatt tudtuk leadni a 176 430 oldalas elszámolást, az Állami Számvevőszék pedig úgy tesz, mintha nem kapott volna tőlünk semmit. Az ÁSZ-al beszélni fél éve nem sikerül: emailekre nem válaszolnak, telefont nem veszik fel, a bírósági tárgyalásra nem jöttek el, és iwiw-en is elérhetetlen a szervezet.
Úgyhogy esélyes, hogy mi is úgy járunk majd, mint a Példabeszéd és a Momentán.

Vágó István: Ha nekem nem tetszik, hogy Orbán családja és haveri köre gazdagodik az európai polgárok adóbefizetéseiből, miért lennék bevándorláspárti?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük