Átadták Az év múzeuma idei díjait - Városi Kurír

Sorting by

×

Átadták Az év múzeuma idei díjait

Átadták Az év múzeuma idei díjait szombaton a Múzeumi Világnap alkalmából rendezett Múzeumok Majálisán a Múzeumkertben.

Hirdetés

A múzeumokat kilenc tagú bizottság értékelte

Az elismerést idén a nagy múzeumok kategóriájában a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum, a kis múzeumok közül a bajai Türr István Múzeum érdemelte ki – közölte a Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület szombaton az MTI-vel.

Békéscsaba
Varga Tamás, Békéscsaba alpolgármestere (b) és Bácsmegi Gábor, a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum igazgató helyettese a “nagy múzeumok” kategóriában elnyert Év múzeuma díjjal a Múzeumok Majálisán a Magyar Nemzeti Múzeumban. Fotó: MTI/Kovács Anikó

Mint írták, a múzeumokat kilenc tagú bizottság értékelte: Bereczki Ibolya, mint a bizottság elnöke, Mészáros Balázs, Ringer István, Heilauf Zsuzsanna, Vicze Magdolna és Kónya Béla a Pulszky Társaság, továbbá Kemecsi Lajos, az Országos Közgyűjtemények Szövetsége, Végh Katalin, a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége, és Molnárné Aczél Eszter, az ICOM Magyarország képviseletében.

Az értékelés során a bizottság a múzeumok fejlődését számos szempont alapján vizsgálta, melyek a megújulás, a gyűjteménymenedzsment, az ismeretátadás és hozzáférés, a szolgáltatások, a társadalmi felelősségvállalás kategóriái voltak.

Baja
Nyirati Klára, Baja polgármestere (b) és N. Kovács Zita a bajai Türr István Múzeum igazgatója az Év múzeuma díj, “kis múzeumok” kategóriában elnyer díjjal a Múzeumok Majálisán a Magyar Nemzeti Múzeumban. Fotó: MTI/Kovács Anikó

A fődíjak mellett kiosztották a múzeumszakmai szervezetek különdíjait is

Az Országos Közgyűjtemények Szövetsége különdíjában a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum részesült. A Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége különdíját a Kállay Gyűjtemény kapta. Az idén az ICOM Magyarország különdíját az MTA Pszichiátriai Művészeti Gyűjtemény érdemelte ki.

(MTI)

Már ötvenezren látták a Szépművészeti Múzeum Bosch-kiállítását

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Átadták Az év múzeuma idei díjait

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.