Átcímkézte magát a Jobbik – Névváltoztatás

A Jobbik szombati kongresszusa után, a névváltoztatás kapcsán arról beszélt Gyöngyösi Márton pártelnök: A mi pártunk modern jobboldali politikai közösség, elutasítjuk az állam mindenhatóságát és hisszük, hogy az ember szabadsága a közösségek szabadságát is jelenti . 

Új név

„Jobbik – Konzervatívok”-ra változtatta nevét szombati budapesti kongresszusán a Jobbik Magyarországért Mozgalom – jelentette be Gyöngyösi Márton, a párt elnöke, európai parlamenti képviselője a tanácskozást követően tartott évadnyitó rendezvényen. Mintegy háromszáz ember előtt a politikus a mai magyar közéletből hiányzó, világszerte támadás alatt álló értékek képviseletét ígérte, magukhoz hívva mindenkit, aki elkötelezett a polgári, európai Magyarország mellett.

„Vissza kell adnunk a jobboldal becsületét; jobboldalinak lenni ne oroszimádat és nyegléskedés legyen, hanem európai, polgári világszemlélet, ahogyan Antall József idején”

– mondta Gyöngyösi.

Pongrátz Gergely  (az ’56-os Corvin közi csoport legendás vezetője, szerk.) 20 évvel ezelőtt, a Jobbik párttá alakulásakor mondott szavait is idézte, mondván,

„a mi politikai közösségünk tőle kapta az 56-os lyukas zászlót örökségként”

Az egykori KISZ-es, majd liberális, mára álnemzetivé vedlett kommunisták oldalára Gergely bácsi sosem állt volna, ő sosem adta volna a nevét egy oroszbarát elnyomó hatalomhoz – fogalmazott a Jobbik elnöke.

Kíváncsian várjuk, hogy a kezdeteinél, minden karácsony közeledtével, felvállaltan, provokatív szándékkal kereszteket állító párt, új elnökével, aki alig több mint  tíz éve 2012-ben még listázni akarta a parlamenti zsidókat hova juthat el az átalakulása során.

(Forrás)

Kapcsolódó