…ha tavaly nem adtak egy fillért se, jövőre miért adnának? – Az Átrium üzenete közönségének…

Mivel rengeteg üzenet érkezik, ezúton szeretnénk jelezni, hogy noha az éves forrásból majdnem 50 millió forint hiányzik, hamarosan – várhatóan a jövő hét elején – megnyitjuk decemberi jegyeinket – kezdte üzenetét az Átrium közösségi oldalán.

“Mindenen fogunk, mindent csökkentünk, hátha….

“Mindenen fogunk, mindent csökkentünk, hátha valahogy kimozogjuk, azt gondoljuk, hogy az általatok összegyűjtött több mint 90 millió forint kötelez bennünket arra, hogy lehetővé tehessük nektek, hogy megnézzétek előadásainkat. Most még novemberre is vannak jegyek nagyszerű előadásokra, amíg lehet, gyertek és nézzétek, mert könnyen lehet, hogy ez lesz az utolsó jegyindításunk.

Félreértés ne essék: mindent, de tényleg mindent megteszünk azért, hogy fenntarthatóvá tegyük a működésünket, és bízunk a folytatásban.

Lassan egy éve nincs válasz

a beadott „többlettámogatási kérelmekről” a kulturális kormányzat részéről, erre nyilván keresztet vethetünk. És semmi hír a jövő évi pályázatokról, de miért is lenne, a kulturális kormányzat szó nélkül veszi tudomásul, hogy az országban hónapokra megtizedelődik a kulturális hálózat.

Ugyan kinek fognak hiányozni színházak, múzeumok, könyvtárak, ha egyszer a város szélén éjjel-nappal világítanak a stadionok? (© Jim Hacker)

És ha tavaly nem adtak egy fillért se, jövőre miért adnának?

Egyetlen dolog tette lehetővé az eddigieket is: hogy ti, kedves nézőink, támogatóink, velünk voltatok. Hosszabban és alaposabban terveztük megünnepelni az Átrium tízéves születésnapját, így azonban csak az marad, hogy az év végén, a két ünnep között exkluzív, ünnepi kulisszajárásokat szervezünk, akik kíváncsiak, néhány alkalommal bepillanthatnak Az Őrült Nők Ketrece és a Mefisztó előkészületeibe, illetve három különleges előadással is készülünk: Az Őrült Nők Ketrece 350., illetve előszilveszteri előadásával, 31-én pedig egy szilveszter estét tölthetnek az érdeklődők a Mindenhatóval.

És mivel jelenleg nem tudjuk, hogy 2023-ra milyen forráslehetőségek vannak, lehet, hogy ez valóban végjáték lesz. Azon dolgozunk, hogy ne így legyen.”