Augusztus 20. ünnepéről kicsit másként – A módszer ugyanaz ma is, tűzzel-vassal megszerezzük a trónt, és leöljük a Koppányokat

Különösen izgalmas gondolatokat fogalmaz meg közösségi oldalán Horváth János, mert igenis létezik (Éljen augusztus 20.) az ünnepnek egy másik olvasata is, amiről egy ilyen erőszakos magát katolikusnak beállító uralom esetén fontos tudni.

Szent István ünnepe

Közeledik augusztus huszadika, Szent István ünnepe, vagy az új kenyéré, nem tudom. Tisztában vagyok vele, hogy István kultusza összefügg az államalapítással, hogy a kereszténység felvételével megmentette az országot az államiságnak. Korszerű, jó gondolat volt a kalandozások leállítása, a nyugathoz tartozás elképzelése, amit házasságával is megerősített, még meg sem alakult, de máris eladta az országot a bajor hercegségnek, amikor elvette Bajor Gizellát, Henrik bajor herceg és Gizella burgundiai hercegnő leányát, és magyar királynővé tette. Gizella ezzel beállt azon királynők sorába, akik a nyugati kereszténység megerősítésében, a keresztény vallás elterjesztésében szerepet vállaltak. Püspökök, és egyházi méltóságok döntöttek a magyarság sorsáról. Egyes történések szerint, ez a magyarság fennmaradásának a záloga, de arról, hogy mi lett volna, ha Koppány kerül a trónra, nem tudhatjuk meg az igazságot.

A trón Koppányt illette volna

István trónbitorló volt, aki lemészárolta Koppányt, sok más családtagjával együtt, és felnégyeltette. Jó kis indítása volt ez a keresztény vallás elterjesztésének, amit amúgy tűzzel-vassal hajtottak végre. Aki nem hódolt be, azt leölték. Így ment ez akkoriban. Vajk felvette az István nevet, és véreskezű uralkodóként bevonult a történelembe. Valószínű, hogy nem az ő ötlete volt a keresztény állam megalapítása. Persze, a történelem ilyen, dicsőítjük a gyilkolással szerzett hatalmat, sőt, több mint egy évezrede meg is emlékezünk róla.
Az idén nagyszabású tűzijátékkal kíván ünnepelni az állam. Szent István államának utódállama. A módszer ugyanaz ma is. Tűzzel-vassal megszerezzük a trónt, és leöljük a Koppányokat. Még az utódoknak is elvesszük a kedvét attól, hogy itt telepedjenek le, itt éljenek boldog életet. Az ünnepen körbe hordozzák majd István jobbját. Jövőre, ha van egy kis szerencsénk, Orbán lopás miatt levágott balkeze is mellé kerül!

A Városi Kurír véleménye: A művészet pedig márcsak olyan, hogy a Koppányok korában Istvánt dicsőíti, lásd István a király, a trónbitorló Istvánok korában pedig Koppányt.

Hát hogyne!

2 thoughts on “Augusztus 20. ünnepéről kicsit másként – A módszer ugyanaz ma is, tűzzel-vassal megszerezzük a trónt, és leöljük a Koppányokat

  • Akkoriban a trónért hasonlóan gyilkosságokkal harcoltak. Lásd például a francia, brit történelmet.

  • Ebből, hogy lesz demokrácia? Szerintem sehogy, mert ma is folyik a gyilkolás és egyéb finomság a színfalak mögött. Aki megmarad az lép a színpadra és őt tapsolja a publikum, aki pedig a színpad mögött marad így vagy úgy az nyalogathatja a sebeit és akkor még igen jól járt. Mert ” Színház az egész világ,
    És színész benne minden férfi és nő ” , megjegyzem ROSSZ színház, az itt történtek igazságtalanok és mindig az erős a szégyent nem ismerő szemét kerül felülre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük