Pálya van! Ausztria a továbbiakban elismeri a Sinopharm-oltást! - Városi Kurír

Sorting by

×

Pálya van! Ausztria a továbbiakban elismeri a Sinopharm-oltást!

Noha nemrég még arról írtunk, hogy Ausztria nem biztosítja azok számára a moziba, vendéglátóhelyre, vagy hotelekbe való belépéshez szükséges zöld kártyát, akiket nem az Európai Gyógyszerügynökség által engedélyezett vakcinákkal oltottak be, mára ez az álláspont megváltozott: hétfőn ugyanis közölte Wolfgang Mückstein osztrák egészségügyi miniszter, hogy elismerik a Sinopharm-oltást is, mivel a WHO ajánlotta annak veszélyhelyzeti alkalmazását. Nem igaz ugyanez a Szputnyik V-re, így akit ezzel oltottak Magyarországon, annak nem jár automatikusan a zöld kártya.

Hirdetés

Gyorsan és rugalmasan

A Kurier cikke szerint aki rendelkezik elfogadott oltással, hat hónapon belül átesett a fertőzésen, vagy negatív teszttel rendelkezik, azt nem kötelezik karanténra. A magas fertőzöttséggel bíró területekről érkezőknek azonban egyelőre karanténba kell vonulniuk az országba történt belépés után. Az elsődleges hírek szerint nem kell karanténra készülniük az alábbi országokból érkezőknek:

Németország, Belgium, Bulgária, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Liechtenstein, Görögország, Írország, Izland, Izrael, Olaszország, Lettország, Luxemburg, Málta, Monaco, Új-Zéland, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Románia, San Marino, Szingapúr, Szlovákia, Szlovénia, Spanyolország, Svájc, Dél-Korea, Csehország, Magyarország, Vatikán, Andorra és Ausztrália.

VIA telex

Kapcsolódó

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.