Az „átkosban” tisztelet övezte az aláírókat, azokat, akik a meghurcoltatást is vállalták, hogy aláírjanak petíciókat, tiltakozásokat, avval is jelezve, mit gondolnak a világról.

Ragyog (és gagyog)

Ma az alá nem írónak járna tisztelet, ha nem írná alá, amit elé „gányolnak” a hatalom birtokosai.

Schmitt Pál nem ilyen elnök volt, Áder János sem ilyen.

Ma megint megjelent két törvény, amelyen ott „ragyog” (és gagyog) Áder aláírása: az egyik, az elhíresült „szájkosár”-törvény, a másik a tb ellátásaira jogosultak törvénye.

Mindkettő súlyosan sért emberi jogokat.

Áder mégis aláírta azokat, sőt az utóbbihoz még „leb@szó” sorokat, izzadságszagú, bűzös magyarázatokat is írt közleményében.

Magyarország alaptörvénye 9. cikke (1) szerint: „Magyarország államfője a köztársasági elnök, aki kifejezi a nemzet egységét” ma úgy nyilatkozott:

„A törvény alapos áttanulmányozása után kijelenthetem, hogy nem a törvény szégyenteljes, hanem azok magatartása, akik – különösen advent idején – indokolatlanul keltenek félelmet az emberekben.”.

Mert szerinte minden rendben van, hiszen orvosolva lett egy súlyos igazságtalanság: a becsületesen fizető honfitársak azon sérelme, hogy a nem fizetők is hozzájutnak ellátáshoz.

Áder az „igazság bajnoka” peca-ruhájába bújt

Eddig vajon miért nem tette? Vagy csak az az igazságtalanság, amit ő és „barátai” annak tartanak? A „szájkosár”-törvény nem igazságtalan? Inkább pecázna!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét