Az állam megpróbálja csőbe húzni az orvosokat - Ki is a "munkásőr hajlamú" besúgó, külügyminiszter úr? - Városi Kurír

Sorting by

×

Az állam megpróbálja csőbe húzni az orvosokat – Ki is a “munkásőr hajlamú” besúgó, külügyminiszter úr?

Miközben Szijjártó külügyér az UEFA-t ostorozza azért, mert szerinte “munkásőr-hajlamú” besúgókat alkalmaz, itthon zavartalanul  folytatódnak a megbízhatósági vizsgálatok az egészségügyben. Ezt nevezzük mi kettősmércének.

Hirdetés

A vizsgálat lezárult, felejtse el?

A Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) megbízhatósági vizsgálatot folytatott egy budapesti kórház szív-, ér- és mellkassebészeti osztályának főorvosával szemben.

“Esetében a vizsgálat elrendelésére előzetes kockázatelemzés alapján került sor, mivel az általa betöltött munkakörben magas a kockázata annak, hogy a betegek – betegállományra jogosító hamis orvosi igazolás kiadása érdekében, anyagi előnyt kínálva – megvesztegessék”

-írták.

A vizsgálat során a főorvos a szolgálat tárgyalótisztjének vesztegetési ajánlatát visszautasította, ezért vele szemben a vizsgálatot befejezték – közölték.

“Az eset kapcsán az NVSZ továbbra is fontosnak tartja annak kiemelését, hogy aki a vizsgálat során teljesíti munkaköri kötelességét és elutasítja a felkínált vesztegetési összeget, azt mindezek miatt nem érheti joghátrány”

– zárul a közlemény, amely szerint tehát annak, aki jogkövető, nincs mitől tartania. De miért is lenne, és milyen ország az, ahol ezt írásba kell adni? Nos, ilyen!

Az érem másik oldala

„az UEFA továbbra is alkalmazza a már korábban megismert munkásőr-hajlamú nézőtéri besúgókat, akiknek nincs más dolguk, csak jelentéseket írni arról, hogy ki, mit mondott (vagy nem mondott) a nézőtéren. Mint a kommunizmusban: bizonyíték nem kell, elég a besúgó feljelentése.”

-írta felháborodva a napokban a magyar külügyminiszter. Már csak egyetlen kérdésünk lenne,

hogy is áll Magyarország kormánya a munkás-őr hajlamú besúgáshoz.

-kérdezzük ezt azzal együtt is, hogy tudjuk, itt az ideje a komoly harcnak a “hálapénz” ellen, de talán más módja is lenne ennek, mint a sunyi állami csőbehúzás.

Akiknek nem szabad

 

munkásőr

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.