Az állam titkolja az új Puskás Ferenc Stadion szerződéseit

A Puskás Stadion építési dokumentumainak azonnali nyilvánosságra hozatalát követeli Szigetvári Viktor, az Együtt miniszterelnök-jelöltje.

Szigetvári Viktor felháborítónak tartja, hogy a Nemzeti Sportközpont nem hajlandó eleget tenni kötelességének: titkolja a 190 milliárd forint közpénzből épülő új Puskás Ferenc Stadion kivitelezésének részleteit. Az Együtt miniszterelnök-jelöltje felszólítja a Nemzeti Sportközpontot, hogy fejezze be a titkolózást, azonnal hozza nyilvánosságra a gigaépítkezés szerződéseinek részleteit!

Szigetvári Viktor hiába kérte közérdekű adatigényléssel a 190 milliárd forintos új Puskás Ferenc Stadion építésért felelős Nemzeti Sportközpontoktól, hogy adja ki, mely fővállalkozókkal szerződött a stadion építésére, valamint az eddig elvégzett építési, kivitelezési munkák teljesítési igazolásait, illetve a már megtörtént kifizetések részleteit – írta meg a 24.hu is.

Az NSK először az adatigénylés miatti munkaerő-ráfordítás költségeinek meghatározásával trükközött. Majd mikor az Együtt vállalta a költségeket, és a párt el is utalta azt, akkor az NSK azzal tagadta meg az adatok kiadását, hogy a pénzt a párt utalta el az NSK-nak, pedig az információkat Szigetvári Viktor kérte ki.

Szigetvári Viktor, az Együtt miniszterelnök-jelöltje elfogadhatatlannak tartja az NSK átlátszó titkolózását. A Nemzeti Sportközpont szándékosan figyelmen kívül hagyta, hogy mint közpénzzel gazdálkodó szervezet, kötelesek kiadni az adatokat.

A magyar polgároknak joguk van tudni, hogyan szórja el a kormány 190 milliárd forintjukat!

Az Együtt miniszterelnök-jelöltje felszólítja a Nemzeti Sportközpontot, hogy fejezze be a titkolózást, teljesítse kötelességét, azonnal hozza nyilvánosságra a gigaépítkezés szerződéseinek részleteit!

Már épül az új Puskás Ferenc-stadion

A 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság más lesz, mint a többi: a tornát Európa 13 országában, 13 különböző városban rendezik.

Az egyik helyszín Budapest lesz, mi a még el nem készült, új Puskás Ferenc Stadionnal pályáztunk, ahol majd az egyik csoport meccseit, valamint egy nyolcaddöntős összecsapást rendeznek majd. 2016 márciusában kezdték el bontani a korábbi, 1953-ban megnyitott stadiont (korábbi nevén Népstadiont), augusztusra tűnt el teljesen.

Nem lesz olcsó mulatság a 67 ezer férőhelyes stadion felhúzása. A tervek szerint 190 (nettó 142,85 milliárd) forintból épül majd fel az új Puskás.

Ha minden jól megy, akkor 2019. november 15-én, a magyar labdarúgás napján lesz majd a nyitómeccs.

Fürjes Balázs, kiemelt beruházásokért felelős kormánybiztos nemrég azzal nyugtatott mindenkit, hogy az Európa-bajnokságra biztosan el fog készülni.

(Forrás: Együtt, 24.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük