Sorting by

×

Az állami tévében napi 1,2 milliót fizetnek ki az Önök pénzéből fésülésre és púderezésre – vezette le Hadházy képviselő

Mielőtt a kedves olvasó felháborodna, hogy egy-egy “csókos figaró” pár tincs beállításáért miért kaphat ennyi pénzt, amikor pedig….., Hadházy beszámolójából kiderül, hogy természetesen ebben az esetben sem a kétkezi haj- és arcszobrász teszi zsebre a kerítésen belül gigantikusnak mondható összeget, hanem a vélhetően csókos cég, a munkás itt is a töredékéért mos-vasal-fésül-maszíroz-púderez.

“Az állami tévében többet keres egy sminkes, vagy egy fodrász, mint egy főorvos?

A tények röviden:

  •  évi bruttó 444 milliót fizetnek ki a műsorvezetők, vendégek sminkeléséért, fésüléséért és öltöztetéséért (“stylist”);
  • így naponta 1,2 milliót fizetnek ki az Önök pénzéből fésülésre és púderezésre;
  •  a szerződés szerint kb. 80000 munkaórát kell szolgáltatnia a nyertes cégnek;
  • ezek szerint óránként 5500 forintért, havi egymillióért végzik a munkájukat az MTVA sminkesei;
  • a nyertes céget MEGHÍVÁSOS közbeszerzési eljárásban hívták meg;
  • a dokumentumok szerint EGYETLEN CÉGTŐL KÉRTEK AJÁNLATOT (ez egyébként törvénytelen).

A megfejtés nyilván az,

hogy nem a sminkesek és fodrászok keresnek ilyen jól, hanem a cég, amelyik ezeket a megbízásokat évről évre megkapja, majd továbbadja a tényleges munkát az alvállalkozóinak.

Közben nyilván csinos profit keletkezik. Ha a részletekre kíváncsi, ide kattintva olvashat róluk!”

A kommentekből…., mert a vélemény szabad!

“Ugyan ez van az eü az orvosi .ügyeleti rendszerében kedves Ákos ! Mi ápolók fillérekért ügyelünk/ nettó 900 ft / éjjel- ünnepnap .. amíg a cégek akik erre szakosodtak ,hogy az ügyeleteket müködtessék már milliárdosok ! Nem bánnám ha 1x ennek is utánna járna már valaki….Miért kell 3 kézen keresztül futtatni egy ilyen ellátást is ..ami itt folyik az maga a pokol..”

“Minden erről szól, hogy a csókosok minél több közpénzt tudjanak zsebrevágni. Az évi több, mint 100 milliárd forintos állami támogatásból sok mindenre futja!!!”

“Azért azt a sok vastag bőrt sminkelni nem lehet könnyű munka!”

“Ilyenkor elgondolkodik az ember .2009-tők a családipótlék és nyugdíjminimum összege változatlan A nyugdíj minimum összege 28.500.-Ft ami minden szociális juttatás alapja.”

“Ákos posztjai nagyon jók, és nagyon fontosak! Mégis minden posztja után azon gondolkodom, hogy melyiknek lesz – egy-egy kisebb jelentőségű, bár kétségkívül fontos ügyecske mellett – komoly, látható következménye akár egy országos tüntetés formájában, akár a fideszes maffia-szektán belüli nyílt szakítás formájában…”

“Én olyanon akadtam ki, hogy az M1 déli híradója végén elmondják az aktuális sporthíreket, majd új műsorként a “nemzeti sport”ot sokszor ugyanazon hírekkel, klippekkel bár határontúli magyarok sporthíreivel kiegészítve. Nem tudom, de gyanítom, hogy ezt egy külön(?) vállalkozás készíti és természetesen? leszámlázzák a köztv-nek. Cáfolja, vagy erősítse meg, aki tud erről!”

“Az az igazság, hogy ez teljesen piaci ár, nyilván egy főorvosnak sokkal többet kellene a mostani bérénél keresni. Nyilván a “hogyan” a kérdés, nem pedig a “mennyi”.”

“Napi 24 órás munkaidőt számolva a 80 ezer munkaóra 9,1 év alatt jönne össze. Persze nyilván nem egy sminkes van, ahogy nem is 24 órás az adásidő. Mindenesetre vagy minden második dolgozó sminkes, vagy brutálisan túl van számlázva.”

“Hát, sokba van a hazugság kozmetikázása. Milyen vastag púderréteg kell ahhoz, hogy a hazudozásba belepiruló mikrofonállványon ne látszódjon semmi. Néha egyébként azt hiszem, robotok.”

“Nem is az a baj, hogy ők keresnek sokat, hanem, hogy jelentősen többek pl. ápolónők, beteghordozók, postások, kalauzok, bolti eladók, dadusok, iskolai dolgozók, pedagógusok, stb. kapnak lényegesen kevesebbet. Attól jelentősen kevesebbet, mint amennyit a munkájuk ér a társadalmi hasznosságuk, befektetett tanulmányaik, energiáik, reprodukciós, megélhetési szükségleteik szerint.”

Kapcsolódó

Az állami tévében napi 1,2 milliót fizetnek ki az Önök pénzéből fésülésre és púderezésre - vezette le Hadházy képviselő

átver

Egy hozzászólás itt: “Az állami tévében napi 1,2 milliót fizetnek ki az Önök pénzéből fésülésre és púderezésre – vezette le Hadházy képviselő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.