Az állatvédő szervezetek dupláját fizetik az üzemanyagért mint Te, amikor nyaralni mész! – Nyílt levél a regnáló közszolgáknak

A Gulyás-szájjal bejelentett kormány -Orbán- döntés átírta az üzemanyagár kedvezményezettjeinek körét, amiből -ha hiszed, ha nem- kimaradtak például a mentők, a fuvarozók, az utánpótlásért és logisztikáért felelős cégek, vagyis ha megúszod és nem az életed a tét, akkor a továbbiakban mindennek tovább emelkedik az ára. Nem kicsit, nagyon!

… és akikre nem gondoltunk….

Közösségi oldalán tett közzé egy nyílt levelet az Állatvédők Érdekvédelmi és Szakmai Szövetsége, amit betűhíven közlünk:

“Többször hallottuk az elmúlt időszak kormányzati kommunikációjában, hogy az állatvédelem gerincét Magyarországon az állatvédő szervezetek adják.

De nem csak gerinc vagyunk, hanem a legtöbb esetben ÁLLAMI FELADATOT látunk el!

Mi tudjuk a legjobban, hogy naponta hány bajba jutott állatnak adjuk élete egyetlen esélyét a túlélésre és arra, hogy szenvedés nélküli életet élhessenek. Ennek azonban nagy ára van. A lelki árát mi megfizetjük, hiszen mi vállaltuk magunkra ezt a feladatot.

A szó szoros értelmében vett árat azonban úgy néz ki, nem fogjuk tudni tovább megfizetni.

Látjuk, érezzük és tudjuk, hogy az emberek egyre rosszabbul élnek

Az emberek, akik támogatásából eddig működött úgy ahogy az állatvédelem Magyarországon.

Ezek az emberek hamarosan azt fogják számolni, hogy a rezsit, az étkezést vagy a gyógyszereiket fizessék ki és már nem fognak bennünket támogatni, mert a saját megélhetésük és egzisztenciájuk forog kockán.

Erre érkezett a hír, hogy

a rezsicsökkentésből kimaradnak az átlag fölött fogyasztók és a vállalkozások is.”

“Itt álljunk meg egy szóra!

Az állatmentő szervezetek, melyek non-profit szervezetek, sokszor a szervezet tagjai dobják össze a működéshez szükséges pénzt, gyakorlatilag azért fizetnek, hogy dolgozhassanak – tehát ők is egy kalap alatt vannak a vállalkozásokkal? A non-profit szervezetek egy kalap alatt vannak kezelve ilyen szempontból a for profit azaz a profittermelő vállalkozásokkal. Ma újabb hírt kaptunk: a magánszemélyek és a taxisok kivételével mindenki piaci áron fog tankolni innentől kezdve.

Ez azt jelenti, hogy az állatvédő szervezetek majdnem dupla annyit fognak fizetni az üzemanyagért, mint a magánszemélyek, amikor nyaralni mennek vagy a taxisok, amikor fuvart vállalnak. Azok az állatvédő szervezetek, akik erőn felül teljesítve próbálják az egyre jobban kivéreztetett állatvédelmet – és a bajba jutott állatokat – életben tartani.

Nagyon sok ígéretet kaptunk már,

de az ígértekből nem lehet kifizetni egy megkínzott állat több százezer forintos állatorvosi számláját, se a villanyszámlát és nem lehet megtankolni az autót. Kérjük, hogy vegyenek végre észre bennünket is a törvényalkotók és ne lehetetlenítsék el az állatvédelem gerincét adó állatvédelmi szervezeteket. Kérünk minden jóérzésű embert, hogy küldje el nyílt levelünket körzete országgyűlési képviselőjének, hátha valakik valahol észreveszik a munkánkat, a bajba jutott állatok segélykiáltását.

MI ÁLLATVÉDŐK VAGYUNK, DE EZ A SEGÉLYKIÁLTÁS AZ EGÉSZ CIVIL SZFÉRA NEVÉBEN SZÓL!

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Friss híreink!

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.