Az állóhajó, a szellemhajó és a mentőcsónak

A Fidesz óvása nyomán, percekkel a törvényi határidő előtt, kizárták a választáson való indulásból a Jobbik jelöltjét, mert momentán senki nincs, aki a pártját képviselhetné. Jön a mentőcsónak

Szögezzük le a tényt

Ha nem lenne az IgenSzolidaritás támogatásával Tóth Ádám független jelölt, akkor az ellenzék egyelőre kimaradna a zempléni időközi országgyűlési képviselőválasztásból.

Alighanem ‘baráti tűz’ végzett a Jobbik emberével, hiszen a kizárási verdiktet nem a Fideszes főhatalom, hanem a szocialista ihletettségű tiszaújvárosi polgármester által kinevezett jegyző mondta ki, aki – hivatalból – a helyi választási bizottság elnöke is.

A jegyző mentségére legyen mondva, aligha létezik a Földön olyan hely, ahol érvényes lehetne egy (aktuálisan) senki által nem képviselhető szervezet jelölési papírja.

Innentől kezdve kicsit nehezebb úgymond Fidesz-kollaborációval vádolni a politikai porondon frissnek számító baloldali IgenSzolidaritást, kiváltképp azok részéről, akik az elmúlt 10 évben különösebb eredményt ugyan nem mutattak fel, ám pár “Lánchídnyi” állami párttámogatást már feléltek, továbbá a NER által működtetett Országgyűlés magas tisztségeiben ülnek, hogy a NER-re tett esküjüket most ne is firtassuk!

Hírhullám>>>>>>>>>>>>

Mit tud a 30 éves Tóth Ádám, aki a “Van másik!” és “A tiszta kéz.” szlogenekkel állítja magát alternatívának?

  • Mindenekelőtt azt, amit egy fiatal kisvállalkozó a térségben tudhat. Olyan egyéni vállalkozó, aki vendéglátóipari és turisztikai tevékenységeket segít logisztikai, illetve szaktanácsadási szolgáltatásokkal. Pontosabban ma is segítene, ha nem nullázta volna le a vírusjárvány, no meg a kormányzati gazemberség a térség ezen iparágait. Szóval Tóth Ádám nagyon tudja, mit jelent ma egy amúgy nehéz sorsú térségben azt a kevés munkát elveszíteni, ami eddig volt.
  • Tóth Ádám azzal is tisztában van, hogy a szociális válság különösen “darálja” a választókörzete lakosságának 40 %-át kitevő cigány embereket, s mélyen hisz a rengeteg kézimunkát igénylő turizmus közös felvirágoztatásában.
  • Tóth Ádám tiszta keze azonban nem csak morális üzenetet hordoz, hanem egy olyan szakemberről beszélünk, aki korábban rendőrként megtanulta, milyen érzés a rend fegyelmezett fenntartása, a törvényesség tisztelete akár a legnehezebb körülmények között. Ismeri a terepet, látja a természeti kihívásokat, a hulladékok ügyétől az állatvédelem dolgáig szinte mindent.

Van azonban más, ami helyben különösen érdekes

A tragikus balesetben elhunyt Fideszes képviselő, Koncz Ferenc lánya indul apja mandátumáért. Igazi NER-család sarja. Édesanyja ugyanis 24 karátos NER-lovag, lévén igen fontos beosztásokat birtokol az orbáni ‘szipolyozós’ cégpolip helyi lerakataiban. (Aki erre bővebben kíváncsi, az üsse be a böngészőjébe, hogy MET, és egy gigantikus méretű gépezettel fog találkozni.) Maga a lány, Koncz Zsófia, még Fidelitas-os korában, joghallgatóként futott bele olyan jogi abszurditásokba, amelyek még az Orbán-rezsim gyomrát is megfeküdték, úgyhogy egy kis időre a magyar diplomácia nyújtott neki aranykalitkás emigrációt az USA-ban.

Most pedig a NER jelöltjeként a Fidesz által oly gyakran hangoztatott “női princípium” teljesítése helyett dinasztikus projektbe fogott, ami annyiban mindenképpen komikus, hogy aktuális helyismeret hiányában görcsösen kopizni kezdte Tóth Ádám mozgását, az internettől kezdve a tartalmi elemekig.

Van amit nem lehet másolni, pláne nem a NER-ből érkezve

Tóth Ádámmint független jelölt felvállalta az IgenSzolidaritás által szorgalmazott szociális fordulat induló alapszámait, ami a havi nettó 200.000 forintos minimálbérben, a meglévő szociális jövedelmeket havi 100.000 forintra emelő ún. minimumjövedelemben, a gyermekenkénti havi 37.500 forintos családi pótlékban és az ugyanekkora nyugdíjas korpótlékban öltenek testet.

Fenti számok nagyvárosi környezetben is mutatósak, de a nehezebb sorsú vidéki térségekben szinte az elérhetetlenség érzését súrolják. Nos, Tóth Ádám ezt a ‘jólléti’ jövőképet viszi, s hogy a forrásokra is kukkantsunk, ebben a térségben is vannak olyan multik, akik igen sok profitra tesznek szert, lényegében nulla adózással.

A zempléni tájkép tehát egy elsüllyesztendő Fideszes állóhajóból, egy odasodródott Jobbikos szellemhajóból és egy gyorsmozgású IgenSzolidaritásos mentőcsónakra szerelt, Tóth Ádám nevű torpedóból áll. Ezt a csatát időre játszák. Eredményhirdetés október 11-én. A torpedó pedig elindult.

(A szerző, az IgenSzolitaritás (ISZOMM) alelnöke.)

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük