Az Andrássy udvar ijesztő története – ájultan a szekrény mélyén

A világon számos régi épület található, melyek közül sokhoz ijesztő históriák kötődnek, melyeket mindenki ismer, vannak azonban olyanok is, amelyeket senki sem, holott minden nap ott megyünk el mellette. Ilyen Budapesten az Andrássy udvar a Köröndön.

Különös eltűnések

A  Kodály-köröndi Andrássy udvar, mely bár igen misztikus, a legtöbben nem ismerik a történetét. Az udvaron belül többek között luxuslakások és egy Kodály Zoltán emlékmúzeum találhatók, utóbbiba regisztráció után lehet belépni. Az épületet pár éve fel akarták újítani, de a munkálatok furcsa okokból félbemaradtak. Mégpedig azért, mert néhány munkás eltűnt, akik végül megkerültek, egyikük egy dohos szekrényben feküdt ájultan, másikuk pedig az egyik pincében, ami belülről volt bezárva. Az eset misztikumát az is erősíti, hogy a két incidens másfél év különbséggel történt, a munkások nem ismerhették egymást, sőt, az egyik nem is beszélt magyarul.

A munkálatok abbamaradta után a kivitelezők által megbízott személyek maguk is elmentek megnézni az épületet

Az egyik menedzsment tag talált egy zárt ládát az egyik lakosztályban. Magára rázárta az ajtót, hogy a főnökei ne lássák, mit csinál, és megpróbálta felfeszíteni a ládát. A próbálkozások közben a körme alá fúródott egy szálka, aminek nem tulajdonított túl nagy jelentőséget, mert sikerül felfeszítenie a ládát, amiben egy régi könyvet talált.

Az elkobzott titokzatos könyv esete

A könyv megtalálója haza is vitte szerzeményét, csakhogy másnap kórházba került vérmérgezéssel, valószínűleg amiatt a bizonyos szálka miatt.
Azt, hogy mi lett a könyvvel, nem lehet tudni pontosan, csak annyit, hogy valószínűleg a nemzetbiztonsági hivatal munkatársai kobozták el, feltéve, hogy a könyv létezik egyáltalán.
Ezzel a misztikus épülettel kapcsolatban találtam még egy érdekes történetet, melyet az anonim megosztó a Gyakorikérdések.hu oldalra töltött fel:

„Miután rejtélyes módon félbemaradtak a felújítási munkálatok, két jó barátommal elhatároztuk, hogy belógunk az épületbe és körülnézünk benn. Persze napközben csináltuk, mert éjszaka nem mertünk volna beszökni. A lényeg, hogy az őr úgy elzavart minket, miután átmásztunk a kerítésen, mint a szél. És még jól jártunk, hogy nem hívta ki a rendőrséget. Mindenesetre amit furcsának találtunk, az az volt, hogy a fickó, aki legalább 80 évesnek nézett ki, kb. azt kiabálta nekünk: “MÁR MEGINT EZEK A BUKOVICS FIAK… TAKARODJATOK!”… Aztán mint aznap megtudtuk (Google), Bukovics Gyulának hívták az Andrássy-udvar építészét, akinek ikerfiai 15 éves korukban, 1884-ben haltak meg “balesetben”. Az Andrássy-udvar pedig 1883 és 1885 között épült…”

Furcsa,

hogy egy olyan épülethez kapcsolódnak ehhez hasonló misztikus történetek, amely mellett rengetegen megyünk el nap mint nap, akár többször is. Nem tudhatjuk biztosan, hogy akármelyik házhoz nem kötődnek-e hasonlók, annyi viszont biztos, hogy nem az Andrássy udvar az egyetlen különös hely a fővárosban és az országban.

Andrássy udvar

 

Egy hozzászólás itt: “Az Andrássy udvar ijesztő története – ájultan a szekrény mélyén

  • Avatar
    2021.02.10 - 09:09
    Közvetlen hivatkozás

    Ebben a házban nőttem fel. Ismertem minde zegzugát, picétől a padlástérig bejártam. Amennyiben lettek volna kísértetek akkor találkozam volna velük éjjszaka is jártam a pincében, padláson, egy kóbor lelket sem láttam vagy érzékeltem. Ellenben szép mese!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük